Vivo Y81 este cea mai nouă chinezărie care îți aduce aminte de iPhone X

Vivo Y81 este cea mai nouă chinezărie care îți aduce aminte de iPhone X

Vivo a rupt gura târgului în urmă cu câteva zile când a lansat Vivo Nex S, primul smartphone cu o margine inexistentă pe toate cele patru laturi. În timp ce acela era un terminal de top, Vivo Y81 este un gadget entry level demn de luat în calcul.

Ca orice alt producător care se respectă, Vivo încearcă să se adreseze unui public cât mai larg cu telefoane sale. Din acest motiv, include în portofoliu atât aparate extravagante cu prețuri inaccesibile, cât și terminale semnificativ mai ieftine, precum recent anunțatul Vivo Y81.

Smartphone-ul din imaginea de mai sus a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele săptămâni, dar acum a fost anunțat oficial în Taiwan. Vivo Y81 face parte din aceeași familie de gadgeturi precum Vivo Y83, dar cu o configurație hardware un pic diferită.

Vivo Y81 este un telefonul construit în jurul SoC-ului octa core Helio P22 tactat la 2.0Ghz. Are 3GB RAM și o memorie internă de 32GB. Vivo Y83 este un pic mai sprinten și mai spațios datorită celor 4GB RAM și 64GB de spațiu. Ambele telefoane includ un slot pentru carduri microSD menit să faciliteze extinderea spațiului.

În rest, partea din fața a aparatului este acoperită de un panou de 6,22 inci cu un raport de aspect de 19:9 și o rezoluție nativă HD+. Aceasta din urmă se reflectă într-un produs de 720 x 1520 pixeli. Ecuația este completată de un breton în partea de sus a panoului, la fel ca în cazul iPhone X, dar are și o margine destul de groasă în partea de jos.

Partea de captură este asigurată de o cameră principală de 13 megapixeli cu F/2.2 și o a doua cameră dedicată selfie-urilor de 5 megapixeli cu F/2.2. Nu lipsește un senzor de amprentă pe partea din spate dedicat amatorilor de autentificare biometrică. Acumulatorul are 3260 mAh, sistemul de operare preinstalat este Android 8.1, iar interfața proprietară a chinezilor este FunTouch OS 4.0. Prețul de achiziție este de aproximativ 220 de dolari nesubvenționat, dar nu știm dacă va ajunge vreodată și în România pe un canal oficial.

Vivo Y81

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI