Vivo NEX, o chinezărie, ar putea fi cel mai scump telefon lansat în 2018

Vivo NEX, o chinezărie, ar putea fi cel mai scump telefon lansat în 2018

În stadiu de proiect, viitorul terminal de top a purtat numele de Vivo APEX Concept Phone. Gadgetul se pare însă că se va transforma în dispozitiv de serie. Va fi foarte scump și se va intitula Vivo NEX.

Au apus vremurile în care te orientai către un telefon chinezesc pentru că era incredibil de ieftin. La ora actuală, multe smartphone-uri atrăgătoare provin din China și vin la pachet cu un design original combinat cu specificații de top. Din păcate, aceste particularități se reflectă într-un preț generos și nimeni nu cunoaște mai bine acest detaliu decât Vivo.

Vivo a făcut valuri în urmă cu câteva luni în momentul în care a lansat Vivo X21UD. Respectivul aparat a fost primul telefon inteligent lansat vreodată care reușea să ascundă un senzor de amprentă sub ecran. În această vără, producătorul chinez și-a propus din nou să facă valuri cu un aparat ce va include niște premiere interesante.

Vivo Nex urmează să fie lansat oficial pe 12 iunie. Cel mai mare atu al său va consta în raportul spectaculos dintre ecranul utilizabil și partea din fața a aparatului. Pe lângă faptul că nu va include un breton apropiat de cel pe care l-am văzut popularizat de către iPhone X, nici măcar nu va include o cameră frontală vizibilă. În schimb, senzorul de captură va fi ascuns undeva în rama superioară a telefonului și va ieși afară doar când ai nevoie de el, similar cu un periscop de la un submarin. Toată jumătatea inferioară a ecranului va funcționa ca senzor de amprentă invizibil.

Dacă panoul promoțional apărut într-un mall din China se dovedește a fi autentic, iminentul Vivo NEX va costa o avere. Construit în jurul unui procesor de top Qualcomm Snapdragon 845, telefonul s-ar putea comercializa cu valoarea surprinzător de generoasă de 1100 de dolari. În teorie, va exista și o versiune mai accesibilă a gadgetului, cu 780 de dolari. Aceasta din urmă nu va include însă camera sub formă de periscop, iar în loc de Snapdragon 845 va folosi un procesor un pic mai lent, Snapdragon 710.

Una peste alta, Vivo a început deja să-și promoveze creația de top în mall-urile din China, înainte de lansarea sa oficială. Gadgetul este descris ca fiind ”dintr-o altă lume”, încărcat de tehnologii revoluționare. Dacă prețul de 1100 de dolari se confirmă, ar putea fi cel mai scump telefon chinezesc creat vreodată, cu excepția celor placate sau realizat din metale prețioase. Rămâne să vedem dacă va fi disponibil pe canale oficiale și în afara Chinei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: