Când ar fi lansat iPhone SE 2, cel mai mic și mai ieftin iPhone

Când ar fi lansat iPhone SE 2, cel mai mic și mai ieftin iPhone

În timp ce majoritatea utilizatorilor de smartphone s-au obișnuit cu diagonalele din ce în ce mai mari, foarte mulți pasionați de dispozitive Apple așteaptă să pună mâna pe iPhone SE 2.

iPhone 5 s-a lansat în septembrie 2012. Pentru momentul respectiv, avea un design revoluționar, dimensiuni confortabile pentru utilizarea cu o singură mână și un ecran de 4 inci. Între timp, majoritatea telefoanelor moderne au o diagonală a panoului între 5,5 și 6 inci. Cei care își doresc un smartphone mai micuț, trebuie să facă numeroase compromisuri de performanță.

Lansat în martie 2016, iPhone SE a luat tot ce a fost mai bun din funcționalitatea și manevrabilitatea unui iPhone 5S, dar a ascuns la interior dotările unui iPhone 6S. După mai bine de doi ani, respectivul pachet de funcții și performanță nu mai este la fel de actual. De aceea, foarte mulți speră ca Apple să se învoiască și să lanseze un iPhone SE 2.

Zvonuri referitoare la iPhone SE 2 circulă pe internet de câțiva ani. Cel mai recent set de speculații pe marginea subiectului au venit de la o publicație japoneză. În mod evident, aceste detalii merită percepute cu un grad sporit de reticență, dar oferă un pic de speranță fanilor Apple.

Aparent, iPhone SE 2 se va lansa în mai a acestui an, deși numele nu este foarte sigur. Nu este exclus ca terminalul să fie promovat ca fiind doar iPhone SE.

Dacă se lansează, acesta va fi cel mai ieftin iPhone din portofoliul actual de terminale al companiei. Designul va fi foarte similar cu al primei generații de iPhone SE, dar pe spate va avea sticlă pentru a facilita încărcarea wireless. Mufa de căști stereo va fi din păcate eliminată din ecuație. Panoul frontal însoțit de butonul Home cu Touch ID va rămâne neschimbat.

Partea de procesare va fi asigurată de chipsetul Apple A10 Fusion. Acesta este același SoC pe care l-am văzut utilizat în iPhone 7, la finele lui 2016. În contextul în care iPhone 7 continuă să se comporte destul de bine cu cel mai recent firmware, pe un ecran de dimensiuni mai mici, se va mișca și mai bine. Ar fi frumos ca aceste zvonuri să se confirme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: