18 apr. 2018 | 18:30

Cât va costa noul iPhone X: mai multe modele, prețuri mai mari

ACTUALITATE
Cât va costa noul iPhone X: mai multe modele, prețuri mai mari

Noile trei modele iPhone X vor avea prețuri variate. Va fi unul mai ieftin decât cel actual, unul intermediar și unul cel puțin la fel de scump ca actualul iPhone X.

Principala problemă a iubitorilor de Apple este, bineînțeles, prețul. Dacă îți dorești cel mai recent model de iPhone, trebuie să scoți destul de mulți bani din buzunar, dar prețurile noilor versiuni iPhone X care vor fi lansate anul acesta te vor surprinde.

Apple nu a ezitat să ceară un preț de aproape 1.000 de dolari, dar s-ar putea să-și schimbe strategia (dar în totalitate). Apple are de gând să scadă, dar să și crească prețurile noilor modele, să mulțumească pe toată lumea și să nu mai fie discuții.

Când Apple a lansat iPhone X, a făcut rapid trecerea de la iPhone 8 și 8 Plus, fără să existe vreun iPhone 9. Iar acum, gigantul american pare să nu se mai sature de iPhone X, așa că noile modele vor fi alte versiuni ale aceluiași telefon. Momentan, telefoanele de top de la Apple au următoarele prețuri:

  • iPhone 8 – 64GB (700 de dolari), 256GB (850 de dolari)
  • iPhone 8 Plus – 64GB (800 de dolari), 256GB (950 de dolari)
  • iPhone X – 64GB (1.000 de dolari), 256GB (1.150 de dolari)

Noile iPhone X vor fi trei la număr și vor avea următoarele prețuri:

  • iPhone X SE (model nou) – 800 de dolari
  • iPhone X (a doua generație) – 900 de dolari
  • iPhone X Plus (la fel, un model nou) – 1.000 de dolari

După cum poți vedea, Apple are de gând să satisfacă și cerințele consumatorilor care nu prea își permit un telefon de 1.000 de dolari, dar nu e o scădere semnificativă. Oricum, e o decizie surprinzătoare pentru Apple.

Desigur, modelul de 800 de dolari nu îți va oferi aceleași specificații ca „fratele” său mai scump. iPhone X SE este cam tot același lucru, dar cu un ecran LED, ca orice telefon actual. Tot spre versiunile mai scumpe ai să te îndrepți dacă vrei tehnologie mai avansată pe telefon. La iPhone X a doua generație o să ai măcar un ecran de 6,5 inci.

Nu cred că mai trebuie să menționez că dacă îți dorești un iPhone cu memorie internă de 256GB va trebui să cheltui încă 150 de dolari și practic, tot la banii ăia ajungi. Dacă, totuși, nu ești impresionat de cum se prezintă noile modele, mai bine te-ai grăbi să strângi ceva bani pentru actualul iPhone X pentru că Apple are de gând să oprească producția lui când va lansa noile versiuni.