Cum a ajuns Android să genereze bani pentru Apple

Cum a ajuns Android să genereze bani pentru Apple

Nu te-ai aștepta ca Android să aibă vreo legătură cu vânzările de iPhone, dar o analiză derulată în ultimul arată asta. Cu atât mai mult cu cât arată ce înseamnă piața de telefoane inteligente în 2018.

De când există doar iOS și Android pe piața sistemelor de operare, a fost și o întrecere pe care poate lua mai mulți utilizatori de la celălalt. O analiză derulată de-a lungul unui an arată că cel mai mult câștigă Apple, dar cu un model surprinzător.

În timp ce iPhone X e cel mai avansat telefon Apple, dar și cel mai scump, iPhone SE, vechi de doi ani și câteva luni, încă generează bani pentru companie. Asta pentru că, și aici e mai important, între 15 și 20% din cei care cumpără telefoane în fiecare trimestru migrează la iOS de la Android.

Conform cercetării derulate de CIRP între martie 2017 și 2018, iPhone SE e cumpărat de două ori mai mult de foști utilizatori de Android decât de utilizatori de iPhone. Însă iPhone X nu e prea căutat, cel puțin printre utilizatori de iPhone.

Utilizatorii de Android sunt atraşi mai întâi de produsele iPhone din gama inferioară, mai ieftină, asta pentru că replică un model din zona Android. Cele mai multe dispozitive disponibile la un moment dat pe piață sunt versiuni mai slabe tehnic, mai ieftine, ale celor de top.

Astfel, un individ obișnuit cu telefoane relativ ieftine nu va alege direct iPhone X și nici măcar iPhone 8. SE oferă însă un hardware încă rezonabil, dimensiuni reduse, și e deja pe listă pentru iOS 12, ceea ce nu putem spune despre multe telefoane cu Android lansate în 2016.

Un fapt divers la fel de interesant e că cei care trec de la Android la iPhone preferă ecranele mai mari. Aici, circa 40% merg pe versiunea Plus. În același timp, doar 30% din utilizatorii de iPhone fac upgrade la versiunea mai mare. Într-adevăr, Android are un avantaj în acest caz, cele mai multe telefoane de vârf au ecrane mai mari decât ce oferă Apple.

Sigur, această analiză nu oferă deloc o imagine completă asupra pieței. A fost derulată doar în America și pe circa 2.000 de utilizatori. Arată însă că 2018 e un an important pentru actualizări, iar despre Apple știm deja că va pregăti mai multe versiuni de telefoane. iPhone X, de exemplu, e foarte probabil să fie lansat în cel puțin două variante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: 9to5mac