Trucuri Android: cum golești memoria aplicațiilor și rezolvi probleme

Este plin internetul de trucuri Android, dar pe cele mai multe dintre ele s-ar putea să le uiți. Golirea memoriei cache a aplicațiilor instalate reprezintă însă o funcție pe care o vei folosi destul de des, după ce îi înțelegi utilitatea.

Spre deosebire de terminalele cu iOS, smartphone-urile cu Android sunt un pic mai flexibile când vine vorba de flexibilitatea interacțiunii cu diverse colțuri ale sistemului de operare. Din acest motiv, s-ar putea să-ți fie mai ușor să remediezi probleme întâmpinate cu aplicații care nu vor să pornească sau unele care vă afișează diverse erori greu de explicat.

Ideal, ar fi ca totul să funcționeze strună. Din păcate, numărul erorilor cu care te poți confrunta este destul de mare pe Android și cele mai multe sunt asociate cu aplicații terțe, nu cu elemente native ale sistemului de operare.

Tocmai din acest motiv, pe lista cu trucuri Android pe care să le ai în vedere, ar fi păcat să nu treci abilitatea ștergerii memoriei cache din aplicațiile problematice. În plus, același mecanism s-ar putea să te ajute să câștigi niște spațiu suplimentar pe telefon, dacă ai o problemă din acest punct de vedere.

Aproape toate aplicațiile pe care le ai instalate pe telefon și pe care le-ai rulat măcat o dată pun la păstrare diverse date. Poate fi vorba de date de autentificare, informații salvate pentru acces offline sau setări pentru personalizarea experienței de utilizare.

Pentru a le șterge, intră la Setări sau Settings în secțiunea Aplicații. Fă un tap pe programul problematic din listă și un al doilea tap pe Memorie. Imediat, ar trebui să întâmpini pe ecran un buton cu mesajul Goliți memoria cache.

Atinge-l, confirmă că ești de acord și revino la meniul anterior printr-un tap în stânga sus. Repetă procedura pentru toate programele care te supără.

18:09 24.06.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video