Cum să folosești gesturile de pe iPhone X pe Android

Cum să folosești gesturile de pe iPhone X pe Android

Dacă îți plac gesturile de pe iPhone X și ai vrea să le ai și pe un telefon cu Android, să știi că e posibil deja. Asta înainte de Android P, care le va avea by default.

iPhone X s-a remarcat prin lipsa unui buton Home și înlocuirea lui cu un sistem de control prin gesturi. Google va replica asta pe Android P. Din fericire, poți avea deja un astfel de control.

Producătorii de telefoane cu Android deja au început să renunțe la butoane, pe măsură ce au mărit ecranele. Ghidul de mai jos te ajută să controlezi deja telefonul mai ușor.

Gesturile de sistem de pe iPhone, direct pe Android

iphone android gesturi

Dacă vrei cele mai importante gesturi de pe iPhone pe Android, poți descărca gratuit aplicația Navigation Gestures (există și versiunea premium, care costă șapte lei și îți oferă acces la mai multe funcții tactile).

După instalare, trebuie să bifezi toate permisiunile de gesturi on-device. După aceea, aplicația îți va cere o permisiune specială care poate fi activată doar dintr-o linie de comandă de pe un calculator. Dar trebuie să ai instalate pe PC instrumentele de developer pentru Android.

Odată ce ai instalate aceste intrumente pe un PC cu Windows sau pe un Mac, trebuie să activezi ADB Debugging de pe telefon. O găsești în Settings, apoi About Phone. Apeși de șase ori pe Build Number, pentru a activa meniul developer pe Android.

La Developer Options, accesează USB Debugging, conectează telefonul la laptop și acceptă de pe telefon sincronizarea cu computerul. Apoi, pe PC deschide Command Prompt și scrie următoarea linie de comandă:

adb shell pm grant com.xda.nobar android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Această linie de comandă nu face decât să ascundă bara de navigare pe care o ai deja pe telefon.

iphone android gesturi

Acum, poți deconecta telefonul de la laptop și accesează meniul de configurare din aplicația Navigation Gestures. Vei putea avea disponibile următoarele gesturi:

  • Swipe sus: Home
  • Swipe sus și hold: aplicații recente
  • Swipe stânga: Back
  • Swipe dreapta: aplicația precedentă
  • Swipe jos: notificări
  • Apăsare lungă: lansezi Google Assistant

[readmore]

Alte gesturi utile de pe iPhone, direct pe Android

Dacă vrei mai mult de atât, cum ar fi să ai posibilitatea de a executa opțiunea Back cu un simplu Swipe stânga, trebuie să instalezi aplicația Edge Gestures, care costă 7,5 lei.

Mai jos, vezi exact ce alte gesturi vei putea sa execuți direct pe Android.

iphone android gesturi

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge