Câți bani se dau pe aplicații și care sunt cele mai căutate pe iOS și Android

Câți bani se dau pe aplicații și care sunt cele mai căutate pe iOS și Android

Aplicațiile și jocurile pe mobil fac ca smartphone-ul să fie o unealtă eficientă pentru muncă, dar și pentru distracție. Din fericire, există aplicații pentru aproape orice și destule jocuri cu care să te distrezi. Totuși, unele au mai mult succes decât altele. Acestea sunt cele mai descărcate aplicații și jocuri mobile de pe App Store și Android.

Utilizatorii iPhone și Android au cheltuit 34,4 miliarde de dolari pe aplicații și jocuri în prima jumătate a anului potrivit informațiilor adunate de Sensor Tower. Această sumă înseamnă o creștere de 27,8% față de prima jumătate a anului 2017, când s-au cheltuit 26,9 miliarde de dolari în cele două magazine de aplicații.

Suma menționată mai sus nu se împarte în mod egal între cele două magazine de aplicații. Dimpotrivă, App Store a generat venituri de aproape două ori mai mari în această perioadă față de Google Play. Dacă în App Store s-au cumpărat aplicații și jocuri în valoare de 22,6 miliarde de dolari, o creștere de 26,8% față de perioada similară a anului trecut, pe Google Play s-au cheltuit doar 11,8 miliarde de dolari, ce reprezintă totuși un plus de 29,7% pentru Google Play față de prima jumătate a lui 2017.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care descărcările din Google Play sunt duble față de descărcările din App Store.

Facebook conduce la capitolul descărcări. Cele patru aplicații emblematice ale sale (WhatsApp, Messenger, Facebook și Instagram) sunt primele patru cele mai descărcate aplicații de pe ambele platforme.

Când vine vorba de venituri, lucrurile stau altfel. Aplicația Netflix conduce topul cu venituri estimate de 48 de milioane de dolari, urmată de Tinder cu 29 de milioane de dolari și de Tencent Video cu 34 de milioane de dolari. Aplicația pentru văzut filme și seriale se bucură de 5 milioane de descărcări la nivel global, aplicația de dating de 2 milioane de descărcări, iar platforma video chinezească de 3 milioane.

Jocurile mobile sunt cele care au adus majoritatea veniturilor menționate la începutul articolului. Cheltuielile utilizatorilor pe jocuri pe ambele platforme au fost de 26,6 miliarde de dolari, adică 78% din totatul achizițiilor făcute în magazinele de jocuri.

Cele mai descărcate jocuri au fost Helix Jump (12 milioane de descărcări) PUBG Mobile (6 milioane de descărcări) și Subway Surfers (2 milioane de descărcări). Pe de altă parte, Honor of Kings, Monster Strike și Fate/Grand Order au generat cele mai mari venituri, adică 103 de milioane de dolari, 40 de milioane de dolari, respectiv 30 de milioane de dolari.

Anul trecut, App Store a obținut venituri de 38,5 miliarde de dolari, iar Google Play a avut venituri de 20,1 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Sensor Tower