Cele mai bune fotografii făcute cu iPhone în ultimul an

Cele mai bune fotografii făcute cu iPhone în ultimul an
Sursa foto: Jashim Salam

iPhone Photography Awards este o competiție fotografică care premiază cele mai frumoase fotografii realizate cu smartphone-urile de la Apple. Competiția are loc de 11 ani, iar ediția de anul acesta și-a decis câștigătorii.

Mii de fotografii au fost inscrise în concurs din 140 de țări de pe glob, iar selectarea celor mai bune nu a fost o sarcină ușoară. Competiția onorează cel mai bun fotograf al anului și cele mai bune trei fotografii din mai multe categorii: animale, portrete, fotoreportaj sau apusuri. În total, au fost premiate 54 de fotografii, trei per categorie (18), iar premianții vin din mai multe țări.

Au fost premiați oameni din Argentina, Canada, Franța, Israle, Myanmar, Turcia, dar și România.

„Am început competiția dintr-un hobby de-al meu pentru fotografie atunci când am cumpărat primul iPhone. Am observat că foarte mulți utilizatori de iPhone își folosesc telefonul pentru a surprinde momente. Idee mea a fost să creez o platformă pentru a sărbătorii creativitatea utilizatorilor de iPhone”, a declarat Kenan Aktulun, fondatorul competiției.

Fotograful anului a fost desemnat Jashim Salam din Bangladesh pentru imaginea sa numită „Displaced”. În imagine mai mulți copii privesc un film despre sănătate și igienă. Fotografia a fost realizată cu un iPhone 7 într-o tabără de refugiați din Ukhia, Bangladesh.

Primul loc a fost oferit lui Alexandre Weber, un antropolog de 47 de ani care-și folosește iPhone-ul să surprindă momente atunci când călătorește.

Locul doi a fost ocupat de Huapeng Zhao din China.

Locul trei a revenit lui Zarni Myo Win din Myanmar.

Românca Lidia Muntean a câștigat primul loc la categoria copaci cu o fotografie realizată în Toscana, Italia.

Primul loc – abstract

Primul loc – arhitectură

Primul loc – copii

Primul loc – flori

Primul loc – peisaj

Primul loc – natură

Primul loc – fotoreportaj

[readmore]

Primul loc – panorama

Primul loc – oameni

Primul loc – portret

Primul loc – other

Primul loc – series

Primul loc – natură moartă

Primul loc – apus

Primul loc – travel