21 iul. 2018 | 16:25

Cum schimbi un wallpaper în Windows în funcție de momentul zilei

ACTUALITATE
Cum schimbi un wallpaper în Windows în funcție de momentul zilei

Dacă stilul de lucru îți permite să vezi destul de mult timp poza de tapet pe care ai setat-o, ar fi păcat ca pe lista ta de trucuri Windows să nu fie inclusă schimbarea imaginilor de fond în funcție de momentul zilei.

În următoarea versiune de macOS, cei de la Apple au introdus un concept intitulat Dynamic Desktop. Acesta va fi disponibil din această toamnă, în momentul în care vom trece cu toții la macOS 10.14 Mojave. Ideea din spate este să vezi altă poză de fond în funcție de momentul zilei, la apus, la răsărit, la amiază și nu numai.

Printr-un artificiu relativ simplu, poți face același lucru și în Windows 10. Nu trebuie decât să găsești niște fotografii de rezoluție mare care te încântă, preferabil patru pentru a le schimba la fiecare 6 ore și să le introduci într-un director. Ideal ar fi ca numele fotografiilor să fie cât mai simplu și să ai în vedere că vor fi afișate pe ecran în ordine alfabetică.

Al doilea pas este să faci click pe start și să tastezi Background sau să faci click dreapta pe desktop și să alegi Personalization. Din meniul din partea stângă al noii ferestre te interesează Background. Sub cuvântul Background optează pentru Slideshow.

Din acel moment, automat, vei vedea prima ta poză din folderul Pictures. Fă click pe Browse un pic mai jos și selectează directorul cu cele patru fotografii ale tale. Este important să fie dezactivată funcția Shuffle ca imaginile să fie afișate în ordinea dorită de tine.

Din momentul în care ai selectat noul tău director cu imagini și ai setat șase ore la ”Change picture every”, va începe cronometrul. Asta înseamnă că următoarea ta imagine va fi afișată pe ecran peste șase ore pe ceas. Ca urmare, dacă vrei, de exemplu, ca fotografiile să fie alternate la orele 4, 10, 16 și 22, ar fi bine să urmezi pașii de mai sus la una dintre acele ore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele