Apple pregătește cea mai mare schimbare și Intel are de pierdut

Apple pregătește cea mai mare schimbare și Intel are de pierdut

Apple vrea să renunțe la procesoarele Intel, pentru a le înlocui cu unele proprii. Zvonurile au afectat deja acțiunile Intel, care au scăzut drastic.

Infomația a fost dezvăluită într-un studiu Bloomberg. Potrivit acestuia, proiectul de înlocuire a procesoarelor Intel se numește Kalamata și este inclus în planurile de viitor ale Apple de mai mult timp, dar membrii executivi ai companiei abia acum au aprobat măsura. Studiul arată că Apple are de gând să renunțe definitiv la procesoarele Intel abia din 2020, însă trecerea la CPU-uri proprii se va face treptat, printr-o etapă de tranziție.

Strategia reprezintă și un efort de a face dispozitivele care funcționează prin iOS „să funcționeze similar și perfect” cu sistemele de operare ale Mac-urilor.

Proiectul Kalamata urmărește dezvoltarea unui softeare care să creeze și să publice aplicații care să funcționeze atât pe iOS, cât și pe macOS. Aplicația ar urma să fie utilizabilă fie prin ecran tactil, fie prin mouse sau Trackpad, totul depinde de dispozitivul pe care va funcționa. Ar vrea să introducă această măsură încă din acest an, iar dacă o va face, va anunța decizia și la Conferința Internațională a Dezvoltatorilor, în luna iunie.

Anul viitor este programată și lansarea unei versiuni îmbunătățite a lui Mac Pro, care, de asemenea, va fi dotat cu un procesor Apple, similar cu un T2 care se regăsește pe un iMac Pro.

Zvonurile că Apple va renunța până la urmă la Intel au apărut încă din 2005, când compania a anunțat trecerea de la structura PowerPC la Intel. Apple este într-o continuă evoluție și competiție și e puțin probabil să păstreze prea mult timp aceleași componente.

Mai ales că a urmărit dintotdeauna să se remarce prin unicitate și să-și fidelizeze utilizatorii chiar cu prețul imposibilității acestora de a alege o alternativă. Odată ce ai ales Apple, vei fi nevoit să folosești doar produsele extrem de costisitoare ale companiei și niciun alt competitor nu-ți va oferi ceva mai bun.

Cel puțin, asta e ceea ce vrea Apple să crezi.

Surprinzător sau nu, acțiunile companiei producătoare de procesoare Intel au scăzut drastic imediat după publicarea studiului pe Bloomberg, pe 2 aprilie, anunță CNBC. Acțiunile au scăzut cu nouă procente.

Apple a preferat să nu ofere niciun comentariu pe marginea acestor zvonuri, iar reprezentanții Intel au spus că nu răspund la speculații. Chiar și așa, se poate spune că Intel a fost îngenunchiat doar de o simplă știre, încă neconfirmată de Apple. Nouă procente în scădere se apropie de ceea ce brokerii de pe Wall Street numesc „zona de corecție”, adică de 10%.

Sursa: Bloomberg