Cele mai tari gadgeturi pe care le-am văzut la început de toamnă

Cele mai tari gadgeturi pe care le-am văzut la început de toamnă

Târgul IFA din Berlin este cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa și locul unde se prezintă sute de noi produse, fie ele TV-uri, laptop-uri, telefoane sau mașini de spălat.

Am fost acolo și în acest articol o să îți prezint câteva dintre gadgeturile mai interesante. Ține-le minte, c-o să le vezi în ofertele magazinelor pentru următoarea perioadă. Practic, de acum începe sezonul de tehnologie și de cumpărături.

Lenovo Yogabook C930

Acest laptop a impresionat prin design și creativitate. Notebook-ul este puțin mai mare ca un caiet, tastatura nu este una fizică, ci una proiectată (halo) pe care o poți transforma într-un al doilea display, pe care să iei notițe sau să desenezi (cu degetul sau cu stylus) sau pe care să citești.

Astfel, Yogabook c930 poate fi folosit ca laptop normal, ca tabletă, ca eReader sau ca un caiet pentru schițe și desene.

Noul Yogabook vine cu un procesor Intel Core i5-7y54 sau cu Intel Core m3-7Y30, procesorul grafic este Intel HD 615, 4GB LPDDR3, spațiul de stocare este de până la 256 GB, dar poate fi extins prin intermediul unui card microSD (până la 512 GB). În locul cardului microSD poți introduce un SIM Card pentru contectivitate. Mai multe despre acest produs puteți citi aici.

LG TV 88 inci 8K

LG ne-a arătat că poate să facă un televizor cu o diagonală de 88 de inci și cu o rezoluție 8K, în momentul când majoritatea oamenilor nici nu are un TV 4K. Din mostrele de foto-video care au rulat încontinu pe televizor am putut vedea nivelul de detaliu adus de o asemenea rezoluție.

Ar fi frumos să ai așa ceva în sufragerie, dar să așteptăm să se și vândă și să avem conținut disponibil pentru a vedea pe un asemenea televizor.

Samsung QLED TV 8K

Și Samsung și-a arătat mușchii cu noul său TV QLED cu o rezoluție 8K. Televizorul Samsung este unu LED, iar acel Q vine de la Quantum Dot. Și aici imaginile au fost impresionante, culorile contrastante și detaliile superbe.

De asemenea, Samsung ne-a arătat cum noul procesor al televizorului poate face upscaling la imagine și că rezultatele sunt oricum mai bune pe un 8K decât pe un 4K, indiferent de rezoluția nativă a imaginii.

Greu de crezut că un film 4K se va vedea mai bine pe unul cu rezoluție 8K decât pe unul 4K, dar până nu testăm nu știm. Acest televizor îl poți cumpără dacă ai 15.000 de euro de cheltuit, dar mai bine aștepți câțiva ani până când mai scade prețul și apare mai mult conținut 8K.

Sony WH-1000XM3

Am încercat noile căști cu noise cancelling de la Sony și am rămas impresionat de ce am auzit și de ceea ce nu am auzit. Cine a mai fost la târguri și convenții unde sunt sute de mii de oameni, cum este și IFA, știe cât de gălăgioase pot fi aceste lucruri.

Drept urmare, efectul de uimire a fost și mai mare atunci când mi-am pus căștile WH-1000M3 pe urechi și aproape orice zgomot din jurul meu dispăruse. Este absolut impresionantă cantitate de sunet care este eliminată de căștile Sony.

Pe lângă reducerea zgomotului de fundal, mi-au plăcut căștile cum se simt în timp ce le folosești, cât de confortabile sunt și sunetul emis de cele două difuzoare de 40 mm.

Acer Swift 7

Acesta este cel mai subțire laptop din lume, fiind cu puțin mai gros decât un Samsung Note 9. Este absolut impresionant să vezi un laptop atât de subțire și subțire (puțin sub 1 kg). Din acest punct de vedere, Acer ne-a arătat că-l poate face, dar să vedem și dacă e util.

Acer Swift 7 încă nu are o dată de lansare sau un preț și nu știm prea mult despre ce are la interior (procesor i7, generația șaptea, autonomia bateriei de până la 10 ore, conectivitate 4G LTE).

Asus Zenbook Pro 14

Pentru noua serie Zenbook, cei de la Asus au micșorat marginile ecranului, au reîmprospătat design-ul și au adus noi compomente la interior. Totuși, nu asta m-a ăcut să-l adaug în acest articol, ci faptul că trackpad-ul este acum și un ScreenPad.

Practic, acum îți poți transforma trackpad-ul într-un al doilea mini-display. Astfel, ai putea avea o imagine sau un video pe ScreenPad în timp ce tu faci altceva pe ecran. Poți urmări tutoriale.

De asemenea, pe trackpad poți să ai anumite scurtături pentru aplicații și-l poți transforma într-o interfață de calculator unde poți să-ți faci calculele. Am folosit display-ul și pare a fi destul de lent și mai are încă bug-uri. Nu știu cât de util va fi publicului general, dar apreciez inventivitatea Asus.

Lenovo Thinkpad X1 Extreme

Lenovo a unit cele două lumii business și consumer pentru cea mai recentă versiune de Thinkpad și a reușit să facă un laptop pe care l-ai putea folosi atât la muncă cât și pentru distracție. Thinkpad X1 Extreme încă își păstrească aspectul de business: negru simplu cu un singur punct roșu în mijlocul tastaturii.

Lenovo a adus componente performante și poate include chiar și un procesor i9, până la 64 GB memorie RAM, 2 TB spațiu de stocare și o placă video Nvidia GeForce 1050 Ti. Nici display-ul nu a fost lasat la urmă și Thinkpad X1 Extreme are o rezoluție 4K ce suportă tehnologia Dolby Vision HDR și acoperă 100% din sepectrul de culoare Adobe RGB.

Nici la baterie nu stă rău și laptopul se încarcă până la 80% în 60 de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: