LG lansează primul OLED TV cu rezoluție 8K

LG lansează primul OLED TV cu rezoluție 8K

LG face o treabă impresionantă când vine vorba de televizoare și panouri folosite de alte companii în propriile TV-uri, smartphone-uri sau tablete. 

Deja de câțiva ani, majoritatea companiilor mari s-au străduit să ne ajute să ne obișnuim cu standardul 4K. Netflix îți oferă o cantitate semnificativă de conținut la această rezoluție și toate producțiile interne al gigantului sunt imortalizate la această rezoluție Ultra HD. Din păcate, câteva companii importante încearcă să ne facă să migrăm de la 4K la 8K, iar tranziția respectivă presimt că nu se va face cu una, cu două.

Cu excepția celor de la Apple care au o afinitate pentru 5K în iMac-urile de top și monitoarele de vârf pe care le recomandă pentru MacBook Pro-uri, majoritatea creatorilor de TV-uri și laptopuri s-au rezumat la 4K. Primele excepții de la regulă au venit în cadrul IFA 2018 la Berlin din curtea Samsung și LG.

LG a anunțat în premieră la Berlin primul OLED TV cu o rezoluție nativă 8K și o diagonală extrem de generoasă de 88 de inci. Ca referință, momentan nu există niciun fel de conținut la această rezoluție, cu excepția câtorva clipuri de test pe YouTube. Nu există un format media pentru a găzdui filme 8K, precum Blu-ray Ultra HD 8K. Niciun film nu a fost lansat la această rezoluție și niciun serviciu de streaming nu oferă un serial sau un film la o calitate de patru ori mai mare decât Ultra HD și de 16 ori mai mare decât Full HD.

”Primul OLED TV 8K de la LG reprezintă apogeul realizării tehnologice și următorul pas evolutiv în tehnologie de afișare. OLED-urile 4K au jucat un rol major în redefinirea industriei TV, iar LG este încrezătoare că OLED-urile 8K vor face același lucru.” Brian Kwon, președintele LG Home Entertainment Company, și-a manifestat entuziasmul la IFA 2018 pe marginea saltului tehnologic din spatele abilității de afișare a 33 de milioane de pixeli pe un singur ecran cu o rezoluție nativă de 7680 x 4320 de pixeli.