ASUS ZenBook Pro 14 este cel mai original notebook de top

ASUS ZenBook Pro 14 este cel mai original notebook de top

În cazul în care te gândeai de mult la un upgrade în materie de laptopuri, dar nu găsiseși ceva suficient de interesant încât să justifice o investiție semnificativ, ASUS ZenBook Pro 14 te-ar putea încânta.

ASUS are un portofoliu de sisteme portabile cât se poate de diversificat și încearcă să surprindă o plajă foarte mare de utilizatori. Cele mai interesante și originale creații le oferă însă pe zona de high end. Din acest spectru, în cadrul IFA 2018, oficialii ASUS au anunțat noul ZenBook Pro 14 înfățișat ca un ”profesionist de înaltă performanță”.

Trecând peste configurația de top și opțiunile foarte variate de personalizare a specificațiilor, micuțul ultra compact îți va sări în ochi mai ales datorită funcției ScreenPad. Aceasta face referire la un ecran multifuncțional sensibil la atingere integrat în zona touchpad-ului ce îți permite atât să interacționezi cu computerul, cât și cu diverse aplicații.

Conceptul nu este neapărat revoluționar, deoarece l-am mai văzut la Project Linda de la Razer. În acel caz particular însă, îți foloseai propriul Razer Phone ca touchpad. Nu știu exact cât este de util, dar probabil că gradul său de eficiență este derivat din textura pe care o simți la atingere.

În  ceea ce privește restul configurației, noul ASUS ZenBook Pro 14 poate fi achiziționat cu un Intel Core i5 – 8265U sau un Intel Core i7-8565U. Dacă nu era evident din titlu, sistemul este construit în jurul unui panou Full HD de 14 inci. Poate găzdui până la 16GB RAM, iar soluția de stocare de tip SSD poate atinge o capacitate foarte generoasă, de până la 1TB.

O placă video GeForce GTX 1050 cu 4GB VRAM dedicați este de asemenea prezentă în ecuație pentru pentru momentele în care vrei să faci un pic de editare foto/video în deplasare sau să-ți manifești afinitatea pentru Fortnite în tren. Particularitățile de preț și disponibilitate le vom afla probabil în următoarele săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: