Lenovo ThinkPad X1 Extreme face minuni dintr-o carcasă ultra-compactă

Lenovo ThinkPad X1 Extreme face minuni dintr-o carcasă ultra-compactă

În trecut, seria Lenovo ThinkPad X1 a fost asociată cu niște ultra-portabile de 13,3 inci care se descurcau perfect în scenarii de business. Modelul ThinkPad X1 Extreme aduce conceptul într-o carcasă de 15,6 inci și include un salt important din prisma performanței.

În urmă cu 2-3 ani, devenise imposibil să te mai entuziasmezi la un sistem portabil, cu foarte puține excepții. Ai putea spune că au existat producători precum Dell care au luat-o în fața concurenței cu micșorarea ramei la extrem pentru monitoare, dar faptul că în 2018 respectiva practică aproape că a devenit standard în industrie aproape că este un motiv suficient pentru upgrade.

Revenind la Lenovo ThinkPad X1 Extreme, micuțul din imaginea de mai sus se apropie teribil de dimensiunea unui notebook de 13,3 inci de acum 2-3 ani, chiar dacă ascunde un panou de 15,6 inci. În plus, vorbim de un ecran Ultra HD 4K cu 400 niți certificat 100% Adobe RGB , de un sistem certificat Dolby Atmos pentru o experiență audio peste medie și de alte câteva particularități competitive de performanță.

La interior, în funcție de buget, poți opta pentru un procesor Intel Core i7 +vPro, iar din luna decembrie va fi achiziționabil și cu un Core i9. Vizavi de procesor, este important de făcut distincția legată de faptul că acesta modelul cu pricina de i7 este un Quad Core de înaltă performanță, nu un Ultra Low Voltage care te invită la compromisuri. Procesorul grafic este un GeForce 1050Ti MaxQ Edition cu 4GB dedicați.

Partea un pic șocantă, având în vedere că vorbim de un laptop atât de micuț și finuț – 361.8 x 245.7 x 18.7mm, este dată de două detalii de memorie. Suportă până la 64GB de memorie RAM, iar dacă banii nu sunt o problemă, poți opta pentru două SSD-uri de 1TB configurabile în RAID0 pentru o performanță absurdă. Acumulatorul de de 80Whr, cel mai mare din întreaga serie ThinkPad X-Series. Apropo, are doar 1,75 kilograme dacă îți suficientă versiunea fără un panou sensibil la atingere și ajunge până la 1,83 kilograme cu touchscreen. Prețul de pornire pentru micuțul Lenovo ThinkPad X1 Extreme este de 1860 de dolari.