Cum se va numi următorul telefon Huawei

Cum se va numi următorul telefon Huawei

Brandul Huawei a ajuns unul dintre cele mai populare de pe piață, iar viitorul arată destul de bine pentru companie.

Acum patru ani, cei de la HTC veneau cu o schemă nouă de nume pentru telefoane, cu One M8, urmat de One M9, iar apoi de HTC 10. Ulterior a apărut și HTC U11, continuându-se, într-o oarecare măsură, schema numelor.

Huawei a ajuns la numărul 10 odată cu lansarea celor mai noi smartphone-uri din seriile Mate și P, însă viitorul ar putea fi mai diferit decât credeam. Schimbarea logică ar trebui să ne ducă spre P11, dar s-ar putea ca numerotarea să fie alta.

huawei p20 pro

Câteva scheme de bază cu viitoarele telefoane, apărute pe rețeaua socială chineză Weibo, indică faptul că vom avea de-a face cu Huawei P20, P20 Plus și P20 Pro. Toate cele trei telefoane au trei camere foto amplasate pe spate, doar că orientarea acestora e diferită. Primele două modele vor avea senzori de amprentă pe partea din față, în timp ce pentru modelul Pro, senzorul va fi mutat pe spate.

Primele două smartphone-uri vor păstra procesorul Kirin 970, la care se adaugă și 6 GB de RAM, alături de 64 sau de 128 GB de spațiu de stocare. Modelul Pro va beneficia de un upgrade prin prisma procesorului, care ar urma să fie modelul 975. Frecvența de operare va crește cu aproximativ 15% față de modelul actual de top. În plus, varianta Huawei P20 Pro ar urma să fie disponibilă în variante de 6 GB RAM / 128 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM / 256 GB de stocare.

Mai multe detalii despre noile smartphone-uri Huawei P20 am putea vedea în februarie, odată cu evenimentul MWC 2018, din Barcelona.

Citește și: