Nokia și Huawei vor colabora pe termen lung. Cine are de câștigat

Nokia și Huawei vor colabora pe termen lung. Cine are de câștigat

Nokia și Huawei au ajuns la o înțelegere importantă, astfel că ambele companii vor avea de câștigat de pe urma parteneriatului.

Într-adevăr, nu sună foarte intuitiv faptul că Nokia și Huawei colaborează, având în vedere că nu e nici foarte evident în ce domeniu ar putea s-o facă cele două companii. Un alt aspect pe care unii nu îl știu e că finlandezii încă au un avantaj din vremurile bune.

Cu toate că brandul Nokia pe care îl știam acum zece ani a apus și s-a transformat, fiind cumpărat de HMD Global, unele lucruri nu se schimbă. Astfel, compania este, în continuare, una dintre cele mai mari deținătoare de brevete din lume, iar asta ne-o dovedește tocmai parteneriatul dintre aceștia și Huawei.

Cei de la Nokia au semnat un acord de licențiere a brevetelor către Huawei. Compania chineză nu este prima care ajunge la un asemenea acord. Și Apple, Samsung, LG și chiar Xiaomi au semnat asemenea colaborări cu finlandezii.

Înțelegerea se va întinde pe parcursul mai multor ani, însă momentan nu au fost dezvăluite detalii financiare despre aceasta. Cu toate acestea, Nokia a discutat cu investitorii și a afirmat că se așteaptă să primească destul de curând plăți ca parte a înțelegerii.

Un analist speculează că Huawei ar putea aduce în conturile celor de la Nokia aproximativ 100 de milioane de euro pe an. În mod interesant, Huawei este unul dintre cei mai mari rivali ai Nokia în ceea ce privește segmentul de echipamente telecom business; finlandezii obțin aproximativ 90% din veniturile totale din aceste vânzări.

Printre altele, în catalogul de brevete al companiei finlandeze se regăsesc tehnologii care îmbunătățesc durata de viață a bateriilor, îmbunătățesc recepția radio, dar reduc și nevoia de componente hardware separate în interiorul telefoanelor. Divizia de licențiere a brevetelor este extrem de profitabilă și ar trebui să-i ajute semnificativ pe finlandezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: