Cum te-au lăsat chinezii de la Huawei fără VLC pe telefon

Cum te-au lăsat chinezii de la Huawei fără VLC pe telefon

Dacă ai un telefon Huawei și ai de gând să îți instalezi VLC, vei rămâne cu ochii în soare, dar măcar știi cine e vinovat.

Așa cum e normal, fiecare producător de telefoane se străduiește să-ți ofere o autonomie a bateriei cât mai mare. Fiecare decide ce măsuri să ia în privința asta, iar Huawei pare că a dat-o de gard. Telefoanele închid mai toate procesele de fundal ori de câte ori e posibil, dar un asemenea comportament nu e util pentru aplicații pe care le-ai vrea pe telefon și care au nevoie să ruleze în fundal.

VideoLAN, compania care administrează VLC, a anunțat pe Twitter că telefoanele Huawei au trecut pe o listă neagră, din cauza politicilor chinezilor de a bloca aplicațiile în fundal. Asta face VLC nefuncțional, deoarece aplicația nu mai poate să redea audio în fundal.

Cei de la VideoLAN iau această măsură pe fondul plângerilor numeroase de pe forumuri și din Play Store. O mulțime de utilizatori de Huawei sunt frustrați de faptul că aplicația nu rulează cum ar trebui pe telefoanele lor. VideoLAN a venit cu completări și a spus că nu toate telefoanele sunt pe lista neagră, ci că doar modelele ”recente” au ajuns acolo, deși nu au oferit detalii cu privire la asta.

Huawei încearcă să-și optimizeze telefoanele cu o adevărată mână de fier, iar asta s-ar putea să nu fie tocmai atitudinea potrivită pentru clienți. Deja avem de-a face cu o situație în care aceștia rămân fără acces la o aplicație utilă.

Rămâne de văzut și ce răspuns vor avea chinezii în această situație, asta dacă vor avea vreunul. S-ar putea să fie forțați de împrejurări, mai ales dacă și alți dezvoltatori de aplicații iau decizii similare.

Chiar dacă ai un Huawei care nu mai poate instala ”oficial” VLC, poți descărca aplicația direct de pe site-ul proiectului și o poți instala pe telefon, fără să treci prin Google Play.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: