Apple recunoaște că a încetinit MacBook-ul de top, dar există o soluție

Apple recunoaște că a încetinit MacBook-ul de top, dar există o soluție

După ce au apărut dovezi clare legate de faptul că cel mai scump MacBook Pro tinde să devină extrem de lent din cauza temperaturilor înalte, Apple a recunoscut problema și a venit la înaintare cu o soluție.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, a apărut online o demonstrație în care se vedea cât se poate de clar faptul că MacBook Pro-ul de top oferit de Apple cu Intel Core i9 se încălzește foarte tare când este folosit la maxim. În acel context, pentru a preveni defectarea procesorului, frecvența de tact a acestuia scade în mod dinamic, iar sistemul tău devine mult mai lent în timp real.

Inițial, unii au crezut că este vorba doar de zvonuri, dar oficialii companiei americane au recunoscut problema și au afirmat că de fapt este un bug de software și se va remedia printr-o actualizare iminentă. Un pic ciudat este că Apple a confirmat că problema cu pricina afectează toate sistemele MacBook Pro lansate în acest an, chiar dacă online au ajuns dovezi doar pentru modelul de 15 inci cu Core i9.

Trecând peste aces handicap, reprezentanții gigantului din Cupertino au afirmat în continuare că noul Pro de 15 inci este cu 70% mai rapid decât varianta de acum un an, în timp ce versiunea de 13 inci este de aproximativ două ori mai rapidă.

Pentru a soluționa problema performanței pe cele mai recente sisteme Apple, compania americană a publicat o actualizare pentru sistemul de operare.

Cu această ocazie, macOS High Sierra ajunge până la 10.13.6. Când vine vorba de randarea în premiere a unui proiect complex, ar trebui să simți o micșorare a timpului alocat cu 35% pe MacBook Pro-ul din 2018 de 15 și 70% pe MacBook Pro-ul de 13 inci.

În comunicatul de presă pe marginea acestui subiect, se arată cât se poate de clar că problema descrisă mai sus nu va afecta majoritatea utilizatorilor, ci doar persoanele care își țin sistemele solicitate la maxim pentru perioade extinse de timp, prin randări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: