26 iul. 2018 | 10:17

Samsung anunță ecranul indestructibil pentru telefoanele pliabile

ACTUALITATE
Samsung anunță ecranul indestructibil pentru telefoanele pliabile
Samsung

Următorul telefon Samsung care va ajunge pe piață anul viitor ar putea avea un ecran flexibil. Acesta nu se sparge și așa am putea vedea primul smartphone pliabil.

Cei de la Samsung au declarat că au dezvoltat un panou de smartphone care este certificat de Underwriters Laboratories. Astfel, acest panou nu este doar un prototip, ci este gata să ajungă în mâinile consumatorilor. Reprezentanții Samsung au transmis că acest display va putea fi folosit și în alte gadgeturi și dispozitive precum automobile, dispozitive militare, console de jocuri portabile etc.

De ce vrea Samsung să facă un telefon pliabil? Deaorece cererea pentru smartphone-uri a scăzut, iar producătorii trebuie să vină cu ceva nou, mai ales în termeni de design, pentru a putea convinge utilizatorii să facă un upgrade și pentru a atrage alții noi.

Coreenii au avut vânzări slabe cu Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, dar nu numai ei au de suferit, ci toți producătorii. Piața de smartphone-uri a scăzut pentru prima dată, în funcție de unitățile vândute, în al patrulea trimestru anul trecut, potrivit Gartner.

display

Panoul este unul OLED, își păstrează flexibilitatea, dar nu poate fi spart. Panourile flexibile din prezent tind să se spargă atunci când sunt puse sub presiune. Se pare că nu același lucru se va întâmpla și cu acest nou ecran de la Samsung.

„Fereastra din plastic fortificat este potrvită pentru astfel de dispozitive portabile nu numai faptului că este indestructibilă, ci și datorită greutății sale reduse, transmisivității sale, ce sunt foarte asemănătoare cu cea a sticlei”, a declarat Hojung Kim, purtător de cuvânt al Samsung Display Company.

Display-ul ar fi trecut de mai multe teste și a fost scăpat de 26 de ori de la o distanță de 1,2 metri și ecranul a continuat să funcționeze normal, fără să se zgârie sau să se strice.

Așadar, se pare că avem o confirmare că Samsung lucrează la un smartphone pliabil. Ultimele informații indică faptul că coreeni ar putea lansa un asemenea dispozitiv la CES 2019 la Las Vegas.