16 feb. 2018 | 19:33

Serialul HBO despre hackerii din România umflă și mai mult un mit

ACTUALITATE
Serialul HBO despre hackerii din România umflă și mai mult un mit

HBO își lărgește orizonturile și, implicit, sfera producțiilor. Din toamnă vei avea pe micile ecrane un thriller despre o rețea de hackeri din România.

Noul serial Hackerville va avea un scenariu original, compus din șase părți, de care te vei bucura în toamna lui 2018. HBO Europe este la prima coproducție internațională, însă scenariul și echipa care lucrează la producerea Hackerville dă de înțeles că va avea succes.

Este un thriller de investigație, iar temele centrale sunt lumea cibernetică, acțiunile în acest sens, dar și consecințele reale care reies după ce intri și joci în acest univers. Povestea care conturează universul cibernetic, poate cea mai mare amenințare la ora actuală și în curs de dezvoltare, îți va capta atenția.

Scenariul prezintă un atac cibernetic, produs pe o rețea de hackeri români, care afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Odată ce Lisa Metz, expertă în infracționalitate informatică, preia cazul, ajunge să dea piept în piept cu câteva secrete incomode din trecutul familiei ei.

Ancheta se desfășoară la Timișoara, locul de naștere al protagonistei. Între timp, Adam Sandor, un polițist român se ocupă de ancheta din România, însă este dat peste cap de sosirea Lisei. În orice caz, cei doi colaborează și dau de urmele unui hacker genial, cunoscut ca Dark Mole.

[readmore]

Hackerville va fi filmat la Timișoara, București și Frankfurt, din primăvara acestui an. Cât despre premiera în România, serialul va debuta pe HBO și HBO Go din toamnă.

Serialul este o producție originală HBO Europe, coprodusă de TNT Serie și creată de Ralph Martin și Joerg Winger. Episoadele seriilor vor fi filmate de Igor Cobileanski, responsabil și pentru serialul de succes Umbre, alături de Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută după La drum cu tata.

Partea frumoasă e că HBO vrea să producă mai mult conținut fie pentru România, fie cu fapte de aici. Partea proastă e că acest serial va umfla și mai mult mitul hackerilor experți din România. N-avem așa ceva. Cel mult avem escroci online capabili să fraierească străini. HBO mizează pe subiect, sigur va vinde, dar face aceeași greșeală a Norton din urmă cu trei ani.