10 apr. 2018 | 14:24

GTA 5, record impresionant: niciun joc video sau film nu se apropie de el

ACTUALITATE
GTA 5, record impresionant: niciun joc video sau film nu se apropie de el

GTA 5 a bătut toate recordurile din întreaga istorie a divertismentului. Grand Theft Auto 5 s-a vândut mai bine decât oricare alt film sau joc video.

Cu siguranță GTA se numără printre jocurile copilăriei tale, iar această știre te va face să încerci experiența lui GTA 5 dacă încă n-ai făcut-o. Atunci când cei de la Rockstar Games l-au creat, nu au bănuit că avea să devină cel mai profitabil produs de entertainment din toate timpurile.

Rockstar Games a vândut peste 90 de milioane de unități și a câștigat un profit de 6 miliarde de dolari. GTA 5 e rivalul de necontestat al oricărui alt produs de divertisment. A adus chiar mai mulți bani decât filmele Avatar sau Pe aripile vântului, sau decât orice album vândut de Ed Sheeran.

Cu toate că i-a costat pe cei de la Rockstar Games nu mai puțin de 265 de milioane de dolari ca să-l proiecteze, GTA 5 i-a făcut să-și acopere cheltuielile foarte rapid. În primele 24 de ore de la lansare, în 2013, au încasat peste 800 de milioane de dolari din vânzări. La cinci ani de la apariția lui, GTA 5 continuă să fie cel mai bine vândut joc.

Există și o parte mai puțin optimistă pentru tine, în calitate de consumator. Având în vedere imensele încasări pe care continuă să le facă de pe urma jocului, e puțin probabil să te aștepți la un GTA 6 prea curând.

Dacă îți mai amintești, GTA 5 a apărut inițial doar pe PlayStation 3 și Xbox 360. Rockstar Games a vrut să evite pe cât posibil pirateria, așa că a vrut să fie un joc exclusiv pentru console. Până la urmă, l-au portat și pe PC și atunci vânzările au luat avânt. Desigur, a fost imediat piratat, dar nu a însemnat nimic în comparație cu cât au încasat.

Nu cred că mai trebuie să menționez că jocurile GTA au avut încă de prima dată, 1997, o grafică uluitoare. Cea de pe GTA 5 e atât de bine creată, încât regizorul Matt MacDonald s-a folosit de o versiune foarte modată a jocului pentru a crea un film de scurt metraj filmat chiar cu ajutorul gameplay-ului titlului Rockstar Games. Not Normal se numește filmul și este un thriller de scurt metraj, în stilul filmului Taxi Driver.