Acest scurt metraj făcut în GTA 5 este mai bun decât filmele reale [VIDEO]

GTA 5 este unul dintre cele mai bine vândute jocuri din toate timpurile. La patru ani de la lansarea sa, el încă ține capul de afiș în ceea ce privește topurile din mai multe țări. Potențialul său de rejucabilitate depășește orice limită. Pe scurt, avem de a face cu un joc fără vârstă, care nu va îmbătrâni niciodată.

La momentul lansării, GTA 5 a sosit doar pe PlayStation 3 și Xbox 360. Dorind să scape de piraterie, Rockstar a ales să lanseze jocul ca un exclusiv pentru console. În cele din urmă, acesta a fost portat și pe PC și totul s-a schimbat. Evident că a fost piratat în a doua zi de la lansare. Însă un alt fenomen a fost și mai interesant. Apariția comunității de modderi.

Cunoscut ca un titlu foarte ”modabil”, GTA 5 poate fi modificat până la extrem cu ajutorul unor mici programe software care au rolul de a îți face experiența de joc ceva mai complexă și mai aproape de realitate. Un regizor de film, Matt MacDonald pe numele său, s-a folosit de o versiune foarte modată a jocului pentru a crea o peliculă de scurt metraj filmată chiar cu ajutorul gameplay-ului titlului Rockstar Games. Scurt metrajul are 12 minute și este realizat într-un mod destul de întunecat.

Not Normal este titlul filmului realizat cu ajutorul GTA 5 și nu este primul proiect de acest gen dezvoltat de MacDonald. El se află în spatele a mai multe scurt metraje care sunt puternic inspirate din universul jocurilor video. Pelicula este un scurt metraj care bate puternic spre genul de thriller și care aduce cu atmosfera din filmul Taxi Driver, care l-a avut pe Robert de Niro în prim plan. Not Normal conține chiar și o scenă foarte bine realizată, care prezintă o cursă cu mașini.

Citește și: