Google Street View cu cele mai înfricoșătoare poze, de la crime la stafii

Google Street View cu cele mai înfricoșătoare poze, de la crime la stafii

Google Street View, integrat în Maps, este cel mai bun mod de a explora locurile în care vrei să ajungi, înainte să ajungi acolo.

Pe lângă Turnul Eiffel, piramidele din Giza sau, de ce nu, locuința utilizatorilor, pe oogle Street View există și câteva „destinații” înfricoșătoare. Asta dacă nu-ți erau suficiente cele de pe Google Earth, trase din spațiu. Sunt chiar suficiente de un top 20 al celor mai sinistre fotografii capturate de Google și puse pe Maps.

Acestea au fost strânse de pe platforme precum Reddit, iar subiectul lor variază de la caz la caz. Imaginile Street View sunt realizate cu ajutorul mașinilor speciale Google care circulă pe străzi, dar și cu un rucsac inedit, numit Treker.

Atât mașinile Street View, cât și ghiozdanele, sunt dotate cu camere speciale capabile să realizeze fotografii la 360 de grade. Totuși, din cauza modului în care sunt făcute aceste fotografii, există numeroase erori de randare.

Unele dintre fotografiile din galeria de mai jos pot fi explicate de acest fenomen, însă unele sunt de-a dreptul sinistre.

Ce mai poți să vezi pe Google Street View

Dacă vrei puțină inspirație ca să exploatezi la maximum Street View, un proiect de Instagram te-ar putea ajuta. Dacă ai folosit vreodată Street View de la Google știi cam la ce să te aștepți. Nu sunt însă poze obișnuite. Nu sunt realizate de om, cu discernământ, ci sunt trase aleatoriu de software și de camerele montate pe mașinile Google.

[readmore]

De la această idee, Kenny „călătorește“ prin lume cu aplicația Google și unde găsește ceva care-i place, face un screenshot. Și-a luat și-un nume de scenă: Agoraphobic Traveller.

Fotografiile lui Jacqui Kenny au culori seducătoare, lumină puternică și sunt din colțuri ale lumii de care probabil nici n-ai auzit.

„[Google Street View] m-a intrigat. Este o lume paralelă cu miliarde de fotografii surprinse automat. Găsesc asta fascinant. Am încercat [prin contul de Instagram și călătoriile ei digitale] să găsesc momente magice din întreaga lume“, a declarat ea pentru FastCompany. Despre povestea ei poți citi mai multe pe PLAYTECH.

Citește și: