30 mart. 2018 | 21:00

Pe Google Earth poți vedea de acasă cele mai ciudate locuri de pe Pământ

ACTUALITATE
Pe Google Earth poți vedea de acasă cele mai ciudate locuri de pe Pământ

Google Earth este poate cel mai distractiv serviciu de la Google. În plus, poți vedea lumea, fără să faci vreun pas. Desigur, poți vedea și lucruri pe care nu ai ține neapărat să le vezi.

Google Earth e serviciul online simplu, prin care poți să vezi orice colț din lume de câte ori vrei. Te poți plimba de-a lungul străzilor și periferiilor oricărei țări de pe acest glob. Dar, uneori, tehnologia poate dezvălui unele dintre secretele dubioase ale Pământului. Imaginile astea te vor face să înțelegi la ce mă refer.

Această pentagramă imensă a fost găsită pe țărmul sudic al Upper Tobol Reservoire din Kazahstan. La o primă vedere îți pare a fi o lucrare satanică. În esență, este o schiță a unui parc făcut sub forma unei stele. Stelele erau cunoscute ca simboluri populare în timpul perioadei sovietice, iar drumurile parcului erau mai vizibile sub această formă.

Când vezi o mare plină de sânge nu are cum să nu te dezguste. Asta s-a găsit cu Google Earth în Sadr, Irak. În 2007 a fost prima dată când cazul s-a adus în atenția internetului, ceea ce a dus la o mulțime de speculații. Teoriile continuă. Cea mai cunoscută afirmă că deșeurile din abatoarele din apropiere se aruncă acolo. Chiar și așa, niciodată nu a fost dată o explicație oficială.

Asta e una istorică. Din păcate, imaginea nu mai este vizibilă astăzi. SS Jassmin a fost odată cel mai mare naufragiu vizibil pe Google Earth. Feribotul din Bolivia s-a scufundat în largul coastei Sudanului în decembrie 2003.

Această minune geografică situată în apropiere de Medicine Hat în colțul sud-estic al Alberta, Canada, pare să semene cu o față veche egipteană. Este absolut naturală și a fost numit Badlands Guardian.

Imaginea prin satelit al unui cimitir de avioane îți captează imediat atenția. Baza forțelor aeriene Davis-Monthan este situată chiar la ieșirea din orașul Tucson, Arizona. Avioanele retrase ajung și fie sunt depozitate, pentru reutilizare sau revânzare, fie acolo „mor”.

Această spirală din deșertul egiptean pare să fie un manuscris antic sau chiar extraterestru. Însă piesa a fost creată de trei artiști francezi în martie 1997 și acoperă o suprafață de aproximativ 25 de hectare.

Această piesă a fost creată de Jimmy Boyle, un scoțian condamnat pentru crimă. El a proiectat-o în timp ce încă era în închisoare. Sculptura de 100 metri înălțime se află în parcul Hunters Hall din Craigmillar, Scoția.

Dacă vezi imaginea asta, de gândești la spusele lui Stepgan Hawking cu privire la găurile negre: sunt poartă spre un Univers paralel. Kangtega este un vârf de munte major din Jimalaya, de 6.784 metri. Ceea ce se vede un punct negre este vârful munteli. Nimeni nu știe de ce vârful arată așa în imaginile din satelit.

Craterul este situat în deșertul din Arizona, are aproximativ 1200 de metri în diametru și 120 metri adâncime. Și încă se vede mare chiar și din aer.

Această vedere ciudată este Fort Bourtange, construit în 1593 într-un sat, Bourtagne, din Olanda. În prezent, locul găzduiește un muzeu uimitor.

Imaginea de pe Google Earth arată cel mai mare izvor fierbinte din Statele Unite. The Grand Prismatic Spring este situat în Bazinul Geyser Midway din Parcul Național Yellowstone.

Undeva în sudul Peru există o serie de geoglife antice care pot fi văzute doar din aer. Cele mai mari au o lungime de până la 370 m.

[readmore]

Se crede că au fost create între anii 500 î.Hr și 500 d.Hr. Din păcate, scopul creării lor a rămas un mister pentru noi.

Dacă vezi asta în timp ce stai cu picioarele pe Pământ, probabil nu ți se pare nimic ieșit din comun. Dacă vezi asta din aer, pare că oceanul este pe punctul de a se revărsa pe pământ.