Google va penaliza aplicațiile proaste care ajung în magazinul Play

Google va penaliza aplicațiile proaste care ajung în magazinul Play

Apple și Google încearcă să-și facă magazinele virtuale mai sprintene și de încredere, iar acum a sosit momentul ca Google Play să sufere schimbări majore.

La fel ca în Apple App Store sau Windows Store, pe Google Play există un amalgam de aplicații de slabă calitate. Acestea aglomerează listele de recomandări și îți fac mai dificilă găsirea programelor care te interesează. Din păcate, deoarece nu îți fac nimic rău la telefon sau tabletă și nu încalcă vreo regulă fundamentală, rămân online. Cei de la Google au găsit însă o soluție pentru a penaliza aplicațiile ineficiente, programate prost sau care încorporează o serie stufoasă de reclame.

Orice formă de comportament malițios din partea unei aplicații se întoarce ca informație în Google Play, iar programul cu pricina va avea de suferit pe termen lung.

În următoarele săptămâni și luni, Google va modifica criteriile de sortare la căutare când vine vorba de afișarea rezultatelor. Asta înseamnă că ar trebui să începem să vedem din ce în ce mai puține aplicații Android defectuoase. Cum am menționat și mai sus, ele nu vor dispărea complet. În schimb, vor fi ascunse cât mai aproape de capătul listei de rezultate.

Pentru a se materializa acest proiect, fiecărei aplicații îi va fi asociat un rating de calitate. În timp, informația respectivă se va întoarce la Google și va fi folosită la sortarea rezultatelor la căutare din Google Play. Același algoritm, cu același scop, va fi utilizat când cauți aplicații printre cele instalate pe aparat.

Google speră că acest sistem va fi funcționa ca o motivație suplimentară pentru dezvoltatori. Astfel, aceștia se vor simți nevoiți să-și optimizeze mai bine aplicațiile și să scoată orice urmă de cod malițios, reclame agresive sau spam. În orice alte condiții, degeaba îți rămâne aplicația în Google Play, dacă nu ți-o găsește nimeni. Oficialii gigantului din Mountain View nu au fost foarte preciși în a detalia ce înseamnă aplicație de calitate ridicată, pentru a ține dezvoltatorii în gardă.