Mașinile Google Street View ți-ar putea arăta cât de poluate sunt străzile din orașul tău

Mașinile Google Street View ți-ar putea arăta cât de poluate sunt străzile din orașul tău

Mașinile care asigură imaginile de pe Google Street View vor beneficia de o funcție nouă, care va transforma hărțile serviciului.

Automobilele folosite de Google pentru a oferi imagini detaliate ale străzilor pe care circulăm sau pe care am vrea să ajungem au parcurs milioane de kilometri de-a lungul anilor, oferindu-ne posibilitatea de a admira mii de orașe sau de peisaje.

Într-adevăr, chiar dacă vrem să ajungem în diverse locuri care apar în Google Street View, unele dintre ele sunt mai bune de vizionat virtual, deoarece nivelul de populare este deosebit de ridicat, mai ales în zonele urbane.

google street view poluare

Având în vedere că poluarea este o constantă, Google a decis în urmă cu câțiva ani să echipeze mașinile sale cu senzori care să obțină date despre poluare. Acum, compania a dat publicității primele rezultate din acest proiect încă în desfășurare, efectuat alături de Environmental Defense Fund și care folosește echipament de măsurare Aclima.

Hărțile apărute acum ne arată datele pentru orașul californian Oakland, dezvăluind nivelurile de poluanți cum ar fi monoxidul de azot, dioxidul de azot sau negrul de fum. Informațiile ne arată chiar și de ce unele zone ale orașului sunt mai periculoase decât altele.

google street view poluare

Google spune că astfel de date pot fi folosite local de către autorități și nu numai pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Scopul principal al proiectului este ”să înțelegem cum să trăim mai sănătos, cum să construim orașe inteligente și cum se reducem nivelul gazelor de seră, atât în mediul urban, cât și în cel rural”, scrie digitaltrends.com.

Mașinile Street View contribuie la colectarea unor cantități enorme de date despre calitatea aerului, iar Google speră că poate să-i ajute pe cei care se ocupă de planificarea orașelor să îmbunătățească condițiile de trai ale locuitorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: