Femeia aceasta a văzut mai mult din lume decât tine fără să iasă din casă

Femeia aceasta a văzut mai mult din lume decât tine fără să iasă din casă

Pozele din vacanță sunt acum peste tot, de la Flickr la Facebook, și locurile în care ajungi au fost văzute de mulți înaintea ta și mulți după tine. Totuși, oricât ai călători, nu ajungi în la fel de multe locuri ca Jacqui Kenny.

Fotografiile lui Jacqui Kenny au culori seducătoare, lumină puternică și sunt din colțuri ale lumii de care probabil nici n-ai auzit. Ea mai are un „secret“: este agorafobă și a văzut lumea fără să iasă vreodată din casă. Ne arată însă tuturor ce vede printr-un cont de Instagram.

Dacă ai folosit vreodată Street View de la Google știi cam la ce să te aștepți. Te ajută să te ghidezi pe străzi pe care nu le cunoști și să descoperi un oraș înainte de a-l vizita. Totodată, nu sunt poze obișnuite. Nu sunt realizate de om, cu discernământ, ci sunt trase aleatoriu de software și de camerele montate pe mașinile Google.

Kenny „călătorește“ prin lume cu aplicația Google și unde găsește ceva care-i place, face un screenshot. Și-a luat și-un nume de scenă: Agoraphobic Traveller.

„[Google Street View] m-a intrigat. Este o lume paralelă cu miliarde de fotografii surprinse automat. Găsesc asta fascinant. Am încercat [prin contul de Instagram și călătoriile ei digitale] să găsesc momente magice din întreaga lume“, a declarat aceasta pentru FastCompany. Ea a pornit proiectul la începutul lui 2016. A debutat cu un pin pus în Street View, aproape de ecuator.

[readmore]

Caută arhitectură în imaginile pe care le surprinde, zone bine luminate și cu contrast puternic de culoare. De la acel început, a „vizitat“ aproape în fiecare zi zone izolate din Mongolia, Peru sau chiar Arizona. Contul de Instagram a fost lansat în iunie 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: