Google va reinventa SMS-ul și de data asta chiar bine

Google va reinventa SMS-ul și de data asta chiar bine

Google pune la punct aplicația Android Messages și o aduce la nivelul Facebook Messenger și iMessages. De acum, vei putea să verifici notificările de pe telefon direct pe desktop și încă cinci funcții în plus pregătite de Google.

Cei de la Google lucrează de mult timp la perfecționarea  și integrarea unei RCS (Rich Communications Services) în aplicațiile lor de mesagerie. Asta îi va obliga într-un fel și pe furnizorii de servicii de telefonie să implementeze noile funcții Google.

Dar, în altă ordine de idei, vorbim de o aplicație SMS 2.0 de la Google, cu câteva funcții suplimentare foarte  utile care te vor face să fii mai îngăduitor cu Android Messages.

Știu că aproape nimeni nu bagă în seama această aplicație, dar Google îți permite acum să trimiți mesaje text direct de pe desktop, poți să creezi grupuri de discuții, să fii notifict când cineva îți scrie ceva, adică mesajul acela care îți spune că cineva tastează în acel moment și să distribui fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție și multe altele.

Google îți va permite să trimiți mesaje text via desktop

Este o funcție de mult cerută și dorită de utilizatori. iMessages, WhatsApp, Facebook Messager oferă deja posibilitatea sincronizării telefonului mobil cu laptopul sau orice alt tip de calculator, pentru o distribuire mai facilă a citirii și scrierii mesajelor. Cam târziu, din partea Google, dar, mai bine mai târziu decât niciodată.

Tot ce trebuie să faci e să deschizi Messages for Web în Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Microsoft Edge (nu e disponibil și pe Internet Explorer) și să scanezi cu telefonul codul QR pentru a sincroniza cele două dispozitive.

În sfârșit, poți să distribui și GIF-uri

După cum ai văzut, GIF-urile au început să fie mai populare decât simplele Emoji-uri pentru că sunt mai expresive și mai potrivite în anumite momente ale discuțiilor. Android Messages îți ermite, în sfârșit să trimiți prietenilor și GIF-uri.

„Replici inteligente” (deși poate ca nu în România)

Așa le numește Google, pentru că e vorba de propoziții scurte, tipice și fixe, preinstalate, pe care le trimiți cuiva atunci când te grăbești și n-ai timp să-i scrii asta. Adică, dacă cineva te salută și te întreabă „ce mai faci?” în timp ce tu tocmai vrei să ieși pe ușă, îi transmiți un text de genul „On my way”, până găsești timp să discuți.

Momentan, mesajele vor fi disponibile dor în engleză, dar urmează să fie incluse și alte limbi (dar mă îndoiesc că limba română va apărea prea curând).

[readmore]

Aplicația de la Google îți afișează link-uri cu preview

Va avea și Android Messages opțiunea de a trimite pe cat un link cu preview, adică să fie afișată și imaginea reprezentativă a articolului respectiv, precum și titlul, pentru ca interlocutorul să-și facă o primă idee despre ce i-ai trimis.

Autentificare simplificată pentru aplicația de la Google

Android Messages vine cu o autentificare simplificată, dar nu înseamnă că e mai puțin sigură. Pur și simplu a fost eliminată autentificarea în doi pași, în care tu primeai un cod prin SMS iar apoi trebuia să-l introduci în aplicație. Operațiunea e făcută deja de aplicație, nu te mai complici tu.

Citește și:
Sursa: MSN