08 mai 2018 | 13:30

Cum oprești GIF-urile în Chrome ca să nu mai fii distras de orice nimic

ACTUALITATE
Cum oprești GIF-urile în Chrome ca să nu mai fii distras de orice nimic

Internetul este plin de distrageri menite să-ți fure privirea și să-ți forțeze niște clickuri. Cele mai multe dintre ele sunt animate, dar cu un efort minim, poți învăța cum oprești GIF-urile din Google Chrome.

Dacă încerci să citești un articol sau să parcurgi două trei, știri pe o pagină de internet, posibilitatea ca un banner sau o reclamă să nu te streseze între timp este foarte mică. Dacă nu cumva stai doar pe Facebook sau YouTube, orice experiență de navigare online a devenit semnificativ mai stresantă decât în urmă cu câțiva ani.

Pe de o parte, te aștepți ca numărul reclamelor pe care le găsești pe internet să fie mare, pentru a susține financiar publicațiile care te încântă. Animațiile din fiecare colț al internetului nu sunt însă de fiecare dată reclame. Multe dintre ele sunt GIF-uri care încearcă să te distragă într-un mod cât mai agresiv, într-un timp cât mai scurt.

Realist vorbind, nu cred că au toți oamenii o problemă cu GIF-urile la fel de mare ca mine. Dacă ai dat însă click pe acest link, vrei probabil să afli cum oprești GIF-urile din Google Chrome. Soluția implică instalarea unei extensii. În teorie, ar trebui să existe extensii similare și în alte browsere, dar eu am făcut mai multe experimente în browserul Google până am ajuns la Gif Jam. Dacă vrei să instalezi exact aceeași extensie în Mozilla Firefox, poți utiliza soluția din acest tutorial – Cum instalezi extensii Chrome în Firefox ca să renunți la browserul Google.

Gif Jam este o extensie gratuită care poate fi descărcată folosind acest link de Chrome WebStore. După instalare, orice GIF pe care îl vei întâlni pe o pagină web va sta pe loc. Practic, indiferent cât de complexă va fi animația cu pricina, vei vedea doar primul cadru. În cazurile excepționale în care îți dorești să vezi din nou GIF-uri animate, nu trebuie să dezinstalezi extensia. Este suficient să apeși pe butonul Stop (pătrat) din dreapta barei de adresă din Chrome.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele