Aplicația de chat pentru Android poate fi folosită pe web

Aplicația de chat pentru Android poate fi folosită pe web

Majoritatea posesorilor de terminale cu Android, în mod nativ, folosesc Android Messages pentru nevoile lor de comunicare. Acum, respectiva experiență este disponibilă și sub formă de aplicație web.

Pentru momentele în care petreci timp în fața laptopului, s-ar putea să-ți dorești să nu pui mâna pe telefon la fiecare vibrație discretă a smartphone-ului sau la fiecare notificare. Din acest motiv, s-ar putea să ai WhatsApp instalat pe desktop, Facebook Messenger într-un tab din browser și un client de mail minimizat în bara de aplicații.

Astfel, nu vei fi stresat de faptul că există riscul să pierzi o veste importantă. Posesorii de iPhone și Mac mai au avantajul că iMessage îți aduce SMS-urile primite pe telefon într-o aplicație nativă pentru sistemele Apple.

Google încearcă să ofere o experiență similară celor care vor să poarte conversații prin intermediul Android Messages. Clientul nativ de mesaje de pe majoritatea telefoanelor cu Android este acum accesibil sub forma unei aplicații web. Deși nu este exclus să vedem și o aplicație standalone a celor de la Google în același scop, mometan, au apelat la această soluție intermediară pentru a facilita accesul la noul serviciu atât posesorilor de sisteme cu Windows, cât și Mac sau Linux. Dacă rulezi Android Messages în browser, nu contează platforma pe care rulezi browserul.

La fel ca în cazul Telegram, WhatsApp sau LINE, Google te ajută să expediezi și să primești mesaje de pe computer. Procesul de împerechere al telefonului cu interfața web este unul cât se poate de facil. Trebuie doar să selectezi Messages for web din interfața aplicației Messages sau Mesaje de pe telefon.

Din acel moment, pe lângă mesaje tradiționale în format text, vei câștiga posibilitatea expedierii de stickere, emoticoane sau poze prin intermediul browserului tău favorit. Este de apreciat că oficialii gigantului din Mountain View nu au limitat funcția la browserul Google Chrome.

Procesul de propagare al Android Messages pentru web se va desfășura pe parcursul săptămânii următoare.