Google vrea să cumpere tehnologie Nokia pentru Wi-Fi în avioane

Google vrea să cumpere tehnologie Nokia pentru Wi-Fi în avioane

Google vrea să ajungă la și mai mulți utilizatori, astfel că vrea să cumpere tehnologie de la Nokia, prin care să ofere internet în avioane.

Google poartă negocieri cu Nokia pentru a prelua divizia de internet broadband pentru avioane, Oyj. Odată intrată sub umbrela Alphabet, divizia ar ajuta la implementarea unor noi tipuri de servicii către și mai mulți utilizatori decât în prezent.

Tehnologia Nokia i-ar putea ajuta pe cei de la Google să ofere o alternativă mai bună la Wi-Fi-ul existent în avioane. Negocierile între cele două companii ar fi deja într-un stadiu destul de avansat și s-ar putea ajunge la un acord foarte curând, conform unor surse care au preferat să rămână anonime. Nici Alphabet și nici Nokia nu au dorit să facă vreun comentariu pe marginea subiectului.

Sistemul LTE A2G al Nokia creează o legătură directă între avion și sol, în loc să folosească semnalul de la un satelit, astfel că la bordul avioanelor poți folosi Wi-Fi de mare viteză.

Disponibilitatea internetului la bordul avioanelor este încă o problemă. În cele mai multe cazuri, lipsește cu desăvârșire, iar în puținele situații în care ai la dispoziție Wi-Fi, conexiunea îți va pune nervii la încercare. Totuși, sunt mulți oameni care plătesc pentru aceste servicii, iar Google vede o oportunitate bună de a-și extinde serviciile.

Nokia lucrează la tehnologia prin care să ofere internet în avioane de ani buni, dar proiectul nu este tocmai prioritar. Compania este dedicată îndeosebi eforturilor pentru implementarea tehnologiei 5G.

Google, pe de altă parte, explorează modalități de a-și extinde conectivitatea mobilă, iar internetul stabil și rapid este necesar pentru asta. YouTube, care are nevoie de internet relativ bun, generează aproape 90% din câștigurile companiei. Astfel, e lesne de înțeles de ce compania vrea internet bun, peste tot.

Citește și:
Sursa: cnbc.com
Etichete: