Nokia 9 promite specificații demne de un flagship actual

Nokia 9 promite specificații demne de un flagship actual

Despre Nokia 9 am început să vorbim încă din 2017, când se credea că telefonul va apărea până la final de an, însă dispozitivul mai are ceva până la lansare.

Nokia a reușit să-și completeze rapid portofoliul de noi telefoane cu Android, iar unele dintre modele deja au parte și de o variantă actualizată, 2018. Altele, însă, nu au apărut până acum pe piață, iar cel mai așteptat dintre smartphone-uri este modelul 9, despre care s-a tot scris în ultima vreme.

Telefonul ar urma să aibă specificații de top, iar vedeta ar trebui să fie aranjamentul de camere foto triple, cu senzori de 40 + 20 + 9,7 MP și posibilitate de zoom optic 4x. Camera din față vine cu un senzor de 21 de megapixeli și capacități de fotografiere în lumină slabă.

Display-ul telefonului are 6 inci, rezoluție Quad HD și raport de aspect de 18:9, dacă ne luăm după specificațiile apărute până acum. Pe spatele telefonului, vei avea parte de un finisaj ceramic, dar și de elemente finisate cu aur de 18 karate.

nokia 9 specificații

Și pe partea audio Nokia 9 vine cu specificați bune: are 5 microfoane integrate, pentru a captura cât mai bine sunetele din jur, iar înregistrările ar trebui să nu aibă distorsiuni până la intensități de 132 dB. O asemenea intensitate a sunetului poate fi generată de un avion cu reacție care decolează de pe un portavion, de la o distanță de 15 metri față de tine.

Smartphone-ul vine cu 8 GB de RAM și 256 GB de stocare, dar și cu procesorul de top de la Qualcomm, modelul Snapdragon 845. Ai la dispoziție și o baterie destul de mare, de 3.900 mAh, capabilă de încărcare wireless și încărcare rapidă.

Un lucru e sigur, vom vedea Nokia 9 pe piață anul acesta, cu puțin noroc poate chiar în prima jumătate a anului 2018. Rămâne de văzut dacă aceste specificații sunt și cele reale; în acest caz, telefonul ar fi unul grozav.

Citește și: