Nokia 9 ar putea veni cu senzor de amprentă pe ecran

Nokia 9 ar putea veni cu senzor de amprentă pe ecran

Nokia 9, telefonul despre care vorbim încă din 2017 și pe care îl tot așteptăm, ar putea veni cu senzor de amprentă pe ecran.

Google, cu ajutorul noului Android P, încearcă să se asigure că producătorii de telefoane vor aduce ecranele cu crestătură pe cât mai multe modele. Am văzut deja mai multe smartphone-uri care au acest element de design și listei deja destul de lungi i s-ar putea adăuga și viitorul Nokia 9. Că ecranele cu crestătură sunt o copie inutilă de la iPhone, asta e o altă discuție.

O sursă din China vorbește despre faptul că noul smartphone va avea display cu crestătură în partea de sus. Aceeași sursă vorbește și despre faptul că telefonul va fi dotat cu un procesor de top, modelul Snapdragon 845 de la Qualcomm, dar că va avea și un senzor de amprentă pe ecran. Cel mai probabil, acesta va fi furnizat de către Synaptic, fiind modelul similar cu cel pe care îl poți vedea pe Vivo X20 Plus UD.

În ceea ce privește crestătura, deși ni se confirmă existența ei, nu știm ce dimensiuni va avea. HMD Global ar putea miza pe una similară cu cea de pe iPhone X, sau ar putea opta pentru una mult mai mică.

Nokia 9, alături de Nokia 8 Pro, ar urma să fie modelele flagship pe care HMD Global le propune pieței în 2018. Ambele smartphone-uri ar trebui să ajungă pe piață în a doua jumătate a anului și vor avea display-uri cu raport de 18:9, cel mai probabil.

Ambele telefoane vor avea specificații de top, iar în ceea ce privește Nokia 9, am putea chiar să vedem un aranjament cu cinci camere foto pe partea din spate.

Citește și: