Premieră de la Google: ce nu știai despre doodle-ul pentru Georges Méliès

Premieră de la Google: ce nu știai despre doodle-ul pentru Georges Méliès

Google a lansat primul său doodle de Virtual Reality, în onoarea regizorului și iluzionistului francez Georges Méliès.

Doodle-ul la 360 de grade este interactiv și poate fi văzut pe mobil, desktop sau printr-un set de VR. A fost creat în colaborare cu Google Spotlight Stories, Google Arts and Culture și Cinémathèque Française. Lansarea doodle-ului a coincis cu cea a filmului din 1912 a lui Méliès, „À la conquête du pôle”.

Dacă vrei să te bucuri de acest doodle VR, poți downloada aplicația Google Spotlight Stories din Google Play sau din App Store. Dacă ai însă un set VR, o poți vedea pe YouTube sau în browser-ul tău.

Doodle-ul este un tribut pentru stilul romantic al lui Méliès. Este, practic, un film mut numit „Back to the Moon”. În el vei vedea povestea unui iluzionist îndrăgostit de o regină care este răpită de un tip malefic. Regina însăși este un tribut adus actriței Jehanne D’Alcy, care a jucat în multe filme ale regizorului francez și a ajuns să se căsătorească cu acesta.

Dezvoltatorii au folosit referințe directe către opera lui Méliès în film. Directorul de artă Hélène Leroux și co-directorul Fx Goby de la Nexus Studio s-au asigurat că filmul va fi un omagiu adus stilului și trucurilor lui Méliès.

„Méliès a adus magie lumii filmului prin zeci de trucuri și iluzii”, a explicat Leroux. „Ce alt mod mai bun de a aduce un omagiu decât prin a folosi unul din cele mai inovative și imersive instrumente de storytelling din prezent: realitatea virtuală! Am vrut să evidențiem mai multe trucuri pe care Méliès le-a lansat și să transportăm în același timp privitorul într-o lume și poveste magice”.

Dacă vrei să afli mai multe despre cineastul francez – de la începuturile sale și până la moarte, poți intra AICI. Iar dacă vrei să afli cum a fost creat primul doodle VR, clipul de mai jos este tot ce ai nevoie:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable