09 iun. 2018 | 18:23

Simona Halep a câștigat turneul Roland Garros

Generalist
Simona Halep a câștigat turneul Roland Garros

Finala de la Roland Garros 2018  se joacă între Simona Halep și americanca Sloane Stephens. Apasă o presiune uriașă pe umerii lui Halep, dar jucătoarea promite că va da tot ce-i mai bun și, de data aceasta, va câștiga turneul.

Simona Halep a mai învins-o pe Stephens de două ori anul acesta, așa că are măcar un avantaj psihologic asupra ei, dar și ea are amintiri urâte. Halep a ratat de două ori trofeul de Grand Slam la Roland Garros, în 2014 și în 2017. Românca speră ca anul acesta să aibă mai mult noroc.

Halep este favorita acestei finale. Toată lumea și-a pus mari speranțe în victoria ei, iar managerul său, Virginia Ruzici, o va privi din lojă. În urmă cu exact 40 de ani, Ruzici a câștigat aici turneul.

Pro TV, care transmite, alături de Eurosport 1, finala Roland Garros, informează că o mulțime de români, din întreaga Europă, s-a adunat la Paris pentru a o susține pe numărul 1 mondial. Fie că au venit din România, Germania, Italia sau Spania, aceștia strigă la unison numele Simonei. Odată cu susținerea, însă, crește și presiunea psihologică.

La ora 16.00, a fost adusă în arenă Cupa Muschetarilor, trofeul din argint pentru care Halep și Stephens urmează să se confrunte.

Simona Halep a pierdut primul set în finala Roland Garros

Meciul a început cu jucătoarea americancă la serviciu. Stephens dă mai multe lovituri câștigătoare. Stephens a condus game-ul, dar Simona a revenit și a egalat. Halep utilizează cross-ul, strategie pe care a folosit-o  și în confruntarea cu Muguruza.

Partida se anunță intensă încă din primele 30 de minute ale meciului. Stephens aplică lovituri puterniceși pare să aibă un ușor avantaj, dar Halep contracarează și reușește la rândul său să-și facă primul game la serviciu al partidei.

Sloane Stephens conduce game-ul cu 2-4. Simona Halep nu dă înapoi loviturilor puternice ale americancei și încearcă să se mențină, dar procentul atârnă deocamdată în favoarea lui Stephens.

După 45 de minute de la începutul primului set, scorul este 2-5 în favoarea  americancei. Stephens parcă ar lovi cu tunul, dar Simona începe să-și revină. Scorul e 3-5. La ora 16.51, Simona i-a aplicat adversarei o lovitură frumoasă care a pus-o în mare dificultate pe Sloane.

Din păcate, Simona a pierdut primul set. Sloane a câștigat cu scorul 3-6.

Simona Halep a câștigat al doilea set în finala Roland Garros

În jurul orei 17.00 a început cel de-al doilea set dintre româncă și americancă. Simona Halep a început serviciul, dar Sloane a fost prima care a înscris. După doar șapte minute de la începutul setului al doilea, americanca conduce deja cu scorul 0-2.

Reușeșete apoi și Halep să ridice mingea la fileu și să obțină scorul 1-2. Românca egalează apoi cu scorul 2-2. Sperăm la o revenire în fire a Simonei și să câștige seturile.  Sloane a dat câteva semne de slăbiciune dintr-o dată, pe care Halep le-a exploatat în favoarea ei. Iar scorul crește în favoarea noastră, cu 3-2. Sloane a dat mai multe mingi în afară care au pus-o într-un real dezavantaj față de Halep, iar reacțiile americancei au fost pe măsură. Scorul urcă la 4-2 pentru Halep.

Stephens nu se lasă și se impune în fața româncei cu 4-3, apoi egalează, 4-4.

Simona contraatacă șiîntoarce scorul în favoarea ei, 5-4. românca noastră e foarte aproape de a câștiga setul al doilea și, în final, reușește. Urmează acum setul decisiv în care vom vedea cine va pleca cu trofeul de Grand Slem.

Simona Halep a câștigat setul al treilea și turneul Roland Garros

Jucătoare și-au luat o pauză mai lungă după primele două seturi intense, în care ambele au luptat strâns.

Setul al treilea a început tot cu serviciul Simonei. Până în acest moment, scorul seturilor sunt 3-6, 6-4. Halep a fost prima care a înscris un punct în al treilea set. Scorul de game este 1-0.

Sloane dă semne de oboseală. Simona o conduce cu 2-0. După aproape două ore de meci intens, Simona o conduce pe Sloane cu 3-0 în setul al treilea.

Simona o năucește pe Sloane în setul decisiv. Românca o conduce deja cu scorul 4-0.

Incredibil! Simona este extrem de aproape de marea victorie. A condus cu scorul 5-0, apoi 6-1, după ce Sloane a încercat o ultimă forțare, dar Halep a înscris fulgerător.

Halep este, în acest moment, nu doar numărul 1 mondial, dar și cea mai bună câștigătoare din lume, după cum spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, deoarece au fost multe jucătoare campioane, dar nu au fost și cele mai bune. La rândul ei, Sloane a crescut și ea în performanță și urcă pe locul 4 în lume.