25 oct. 2018 | 20:13

FOTO Spectacol uimitor pe cerul Pământului, surprins în fotografii

ACTUALITATE
FOTO Spectacol uimitor pe cerul Pământului, surprins în fotografii
"Transport the Soul" - Brad Goldpaint

Decernarea premiilor pentru cele mai bune fotografii de astronomie din 2018 a luat sfârșit, iar acum putem să ne bucurăm de priveliștile inedite oferite de fotografi.

Cea de a zecea ediție a concursului îl are pe Brad Goldpaint în fruntea clasamentului, care a câștigat 10.000 de lire sterline datorită impresionantei fotografii „Transport the Soul”. Fotografia cu adevărat uluitoare combină stâncile roșii din Moab, Utah cu un fundal al Căii Lactee în dreapta și al galaxiei Andromeda în stânga.

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

Galaxiile formează conturul compoziției, în timp ce un sfert din Lună luminează cerul capturat de fotograf în această imagine. Goldpaint este, de asemenea, câștigătorul categoriei People & Space, una dintre cele 11 categorii pentru care se oferă premii.

Orice din lume poate să trimită fotografii la concurs. Doar anul acesta, Observatorul Regal Greenwich a primit peste 4.200 de înscrieri din 91 de țări din întreaga lume.

„Cu o competiție care continuă să înflorească de-a lungul anilor, comunitatea tot mai mare de astrofotografi amatori ne-a surprins cu imagini tehnice care stau la intersecția dintre artă și știință”, a declarat Dr Melanie Vandenbrouck, curator de artă la Muzeele Regale din Greenwich și membru al juriului.

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

Fotografiile finaliste sunt cu atât mai fascinante și uimitoare, în timp ce ne arată complexitatea deosebită a spațiului și universului.

Cele 31 de fotografii selectate vor fi expuse în cadrul unei expoziții speciale la Muzeul Maritim Național din Londra, parte a Muzeelor Regale din Greenwich. De asemenea, expoziția va include alte 69 fotografii incredibile din anii precedenți.

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

astrofotografie 2018

Fără doar și poate, fotografiile de mai sus sunt impresionante, dar câteodată nu ai nevoie de cea mai bună cameră pentru a face o fotografie reușită. De fapt, și telefoanele au ajuns să se descurce destul de bine la acest capitol. Aici găsești o fotografie cu Calea Lactee făcută cu telefonul.