Fotografiile acestea îți arată de ce camera foto face diferența

Fotografiile acestea îți arată de ce camera foto face diferența

The Hasselblad Masters Awards este una dintre cele mai prestigioase gale de premiere a fotografiilor și, implicit, a fotografilor.

Juriul a stabilit câștigătorii premiile, acordate bianual, pentru anul 2018, câștigători care merită toată aprecierea fotografilor și nu numai. Cele 11 categorii, ca artistică, peisagistică sau portret, au stabilit care dintre fotografi se bucură de titlul Hasselblad Master.

În afară de acest titlu de onoare, câștigătorii vor deveni ambasadori ai concursului timp de doi ani, până când va avea loc o nouă gală de premiere. Astfel, ei vor fi invitați să participe la diverse proiecte, vor primi aparate Hasselblad, vor fi amintiți în cartea Hasselblad Masters.

Anul acesta, concursul a găzduit peste 31.500 de fotografii, cu 175% mai multe decât în urmă cu doi ani, ceea ce înseamnă că juriul a avut mult de lucru. Ceea ce a făcut diferența a fost atenția la detalii și viziunea nonconformistă a participanților.

Hasselblad Masters este o gală de premiere bi-anuală, care acordă distincții fotografilor și fotografiilor lor, din diverse categorii. În timp ce premiul Hasselblad este acordat de fundația cu același nume, premiul Hasselblad Masters este acordat direct de comitetul executiv al companiei. Gala este una dintre cele mai prestigioase din industrie, onorând cele mai bune talente atât din punct de vedere al creativității, cât și al muncii lor.

[readmore]

Juriul este format din nume dintre cele mai consacrate ale industrie și adună fotografi, editori sau agenți. Categoriile după care se premiază fotografiile enumeră Fine Art, Natură sau peisaj, Portret, Modă, Editorial, Produs, Arhitectură, Social sau Nunți și Fotografie generală. În fiecare an, începând cu 2008, juriul a selectat și un ”talent”, adică un fotograf nou apărut în peisaj, care a câștigat atenția comunității și publicității.

În orice caz, mai jos găsești cele 11 fotografii premiate și onorate de Hasselblad.

Peisaj: Benjamin Everett Lopez, Statele Unite

Portret: Tina Signesdottir Hult, Norvegia

Artă: Maria Svarbova, Slovacia

Din aer: Jorge de la Torriente, Statele Unite

Frumusețe & Modă: Michal Baran, Irlanda

Obiecte: Marcin Gizycki, Polonia

Arhitectură: Kamilla Hanapova, Rusia

Nuntă: Victor Hamke, Germania

Animale: Karim Iliya, Statele Unite

Stradal/urban: Ben Thomas, Australia

Editorial: Nabil Rosman, Malaezia

Sursa: Hasselblad