Natura, prin lentilă: pozele care îți arată cât de frumoase pot fi animalele sălbatice

Natura, prin lentilă: pozele care îți arată cât de frumoase pot fi animalele sălbatice

Pline cu imagini dramatice capturate în întreaga lume, premiile pentru Fotograful anului la secțiunea de viață sălbatică spun poveștile unice ale animalelor din întreaga lume.

Marele câștigător de anul acesta a fost fotografia „Cuplul de aur” (deschidere), capturată de fotograful olandez Marsel van Oosten. Personajele imaginii sunt maimuțe pe cale de dispariție care sunt găsite doar în Munții Qinling din China. Așa cum îți poți imagina, fotografierea lor nu a fost o sarcină ușoară.

Fotograful anului pentru viata salbatica 4

Fotograful anului pentru viata salbatica 5

Fotograful anului pentru viata salbatica 6

Oosten a spus că a trebuit să învețe și să le prezică comportamentul, pentru a face poza. În cele din urmă, a reușit să captureze cuplul în timp ce se odihneau, după ce colindaseră copac după copac.

Fotografia sa a depășit alte 45.000 de poze de la 18 categorii câștigătoare care au surprins amfibieni, reptile, păsări și insecte din întreaga lume. Și spre deosebire de ceilalți, el a plecat acasă și cu 10.000 de lire sterline.

Fotograful anului pentru viata salbatica 7

Fotograful anului pentru viata salbatica 9

Fotograful anului pentru viata salbatica 8

În altă ordine de idei, cea mai așteptată categorie este cea a celui mai tânăr fotograf anual al vieții sălbatice, titlu câștigat în acest an de Skye Meaker. La numai 16 ani, el a reușit să captureze un leopard care se trezea în Rezervația Mashatu din Botswana.

Această fotografie prezintă un șarpe de apă prins în fălcile cele mai mari specii de salamandre din Statele Unite – hellbender. De obicei, amfibienii pe cale de dispariție vânează insecte mici și ouă. Șarpele – care era o alegere ciudată pentru cină – a fost capabil să se elibereze după ce fotografia a fost luată.

Fotograful anului pentru viata salbatica 3

Realizată în deșertul Namib, fotografia de mai jos prezintă arhitectura plantei welwitschia, care poate să trăiască până la 1.000 de ani.

Fotograful anului pentru viata salbatica 2

De asemenea, mai jos poți să vezi un aisberg în formă de inimă, capturat de drone, care prezintă câteva foci în habitatul lor natural.

Fotograful anului pentru viata salbatica

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ifl Science