Calea Lactee fotografiată cu un telefon îți schimbă părerea despre mobile

Calea Lactee fotografiată cu un telefon îți schimbă părerea despre mobile

În urmă cu câteva zile scriam despre fotografiile minunate pe care le-am făcut în vacanță cu un iPhone X. Imaginea de mai sus imortalizată cu un Huawei P20 Pro îți arată din nou cât de impresionante sunt telefoanele secolului 21. 

Clasamentul în materie de mobile al celor de la DxOMark a devenit foarte relevant în industrie, dacă te interesează performanța foto/video a smartphone-urilor. Din acest motiv, în momentul în care Huawei P20 Pro a devenit lider în top cu o notă de 109 puncte, fotografi cu experiență s-au îngrămădit să testeze de ce este capabil gadgetul high end al chinezilor.

Cea mai recentă fotografie care te lasă cu gura căscată a fost capturată de curând de către Daniel K. Cheong.  Tânărul localizat în Emiratele Arabe Unite are o pasiune pentru astronomie și s-a gândit că ar fi interesant să imortalizeze o fotografie cu Calea Lactee. După numeroase experimente și ani de experiență în acest domeniu artistic, rezultatul ieșit dintr-un Huawei P20 Pro cu trei camere principale realizate în colaborare cu Leica poate fi văzut mai sus.

Într-o seară înstelată și surprinzător de senină, Cheong s-a aflat pe Reunion Island. Acolo s-a decis să folosească telefonul său P20 Pro împreună cu un trepied pentru o fotografie cu expunere lungă a cerului. Calea Lactee a lui Daniel K. Cheong a fost făcută ajutorul aplicației Camera Pro, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android. Aceea îți permite să ajustezi cu precizie elvețiană parametrii capturii, la fel ca în cazul unui DSLR.

În final, pe lângă trepied și aplicația Camera Pro, fotograful a optat pentru un timp de expunere de 20 de secunde, ISO 1600 și F/1.8. Este important de reținut că diagragma F/1.8 este fixă. Pe partea de editare, înainte să se laude cu fotografia sa necompresată DNG pe internet, a trecut-o prin Adobe Camera Raw pentru a-i ajusta balansul de alb, claritatea, contrastul și nivelul de zgomot de imagine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: