Cât de adevărate sunt poveștile cu aliaje extraterestre din OZN-uri

Cât de adevărate sunt poveștile cu aliaje extraterestre din OZN-uri

Știrea e că Pentagon a cheltuit 22 de milioane de dolari între 2007 și 2012 pentru a investiga OZN-urile. O poveste secundară a fost a unor aliaje extraterestre.

Știrea a venit cu trei revelații imense. În primul rând, a arătat că mulți oameni cu funcții înalte din guvern cred că extratereștrii au fost pe Pământ. În al doilea rând, a afirmat că piloții militari au înregistrat filmări cu OZN-uri care sfidau orice lege a fizicii. Nu în ultimul rând, a dat de înțeles că guvernul stocheaza aliaje și materiale extraterestre într-un grup de clădiri din Las Vegas.

Știm însă deja că mulți oameni deștepți cred în extratereștri și că piloții pot observa fenomene care par anormale, dar sunt, de fapt, efecte ale unei lansări de rachetă sau a unei erupții solare. Ce este neliniștitor este gândul că undeva în Las Vegas ar putea fi ascunse aliaje și materiale extraterestre. Se presupune că oamenii de știință nu pot recunoaște anumiți compuși din aliaj.

Totuși, Richard Sachleben, fost chimist și membru al echipei de experți de la American Chemical Society, a vorbit despre acești compuși. „Nu cred că este plauzibil să existe compuși pe care să nu îi putem identifica”, a zis el. „Opinia mea? E cam imposibil”.

Un profesor de la Oregon State University Department of Chemistry a spus că există baze de date cu toate fazele prin care trec aliajele. Acele baze de date ajută în mod direct la identificarea aliajelor de metal. Dacă ar apărea un aliaj necunoscut, Nyman spune că ar fi destul de simplu să fie descoperit. Sachleben a fost de acord cu el, spunând că orice student bun care a absolvit o facultate de metalurgie poate face asta.

Dacă o bucată de aliaj nemaivăzut până acum ar cădea pe Pământ, Sachleben și Nyman sunt de acord că nu ar veni neapărat de pe o navă extraterestră. Astfel de aliaje ajung regulat pe suprafața terestră și provin din meteoriți.

Citește și:
Sursa: Live Science
Etichete: