Facebook te va asculta prin microfon, dar îți explică de ce

Facebook te va asculta prin microfon, dar îți explică de ce

Oficiali Facebook, inclusiv Mark Zuckerberg, au negat în mod repetat că Facebook folosește microfoanele telefoanelor pentru publicitatea personalizată, dar asta nu înseamnă că rețeaua socială nu este capabilă de așa ceva.

Facebook a aplicat pentru un brevet controversat care îi va permite smartphone-ului tău să înceapă să înregistreze atunci când va auzi anumite mesaje ascunse în reclamele TV.

Compania ar putea încorpora semnale audio (pe care oamenii nu pe pot percepe) în conținutul reclamelor. Acestea ar putea fi descifrate de smartphone-uri, declanșând înregistrarea, care va ajunge, în cele din urmă, la Facebook.

Practic, lucrurile ar decurge în felul următor: te uiți la televizor și, inevitabil, apare o reclamă. Prin intermediul funcției descrise mai sus, Facebook primește o înregistrare a modului în care tu ai reacționat la reclamă – asta presupunând, bineînțeles, că tu ai făcut un comentariu și nu ai rămas pasiv.

Cu toate că brevetul îți violează pe față orice drept la intimitate și la ce mai vrei tu, oficiali ai companiei declară că nu intenționează să pună în aplicare tehnologia descrisă în brevet.

Vicepreședintele Allen Lo a declarat că brevetul a fost înregistrat „pentru a preveni agresiunea celorlalte companii”. El a spus că brevetele tind să se axeze pe tehnologii viitoare, adesea speculative, care ar putea fi comercializate de alte companii.

Allen Lo a accentuat că tehnologia din acest brevet nu a fost inclusă în niciunul dintre produsele Facebook și că asta nu se va întâmpla niciodată. Deci, conform spuselor lui, toate sunt bune și frumoase și Facebook încearcă doar să se protejeze de alte companii.

Însă, atunci când se știe că până și Zuckerberg își acoperă camerele și microfoanele dispozitivelor, nu este greu de înțeles de ce unii oameni tind să nu creadă tot ce declară compania.

Citește și:
Sursa: Engadget