Cum vrea Facebook să te ferească de spoilere din serialele preferate

Cum vrea Facebook să te ferească de spoilere din serialele preferate

Facebook mai face și unele lucruri bune, pe lângă momentele în care te spionează și îți vinde datele unor companii terțe.

Urăsc spoilerele și ajung să îi urăsc și pe cei care îmi dau spoilere intenționat, mai ales dacă le-am zis care-i treaba cu serialul la care ne uităm. Probabil și ție ți se întâmplă asta, pentru că mai nimănui nu-i place să îi fie stricată surpriza unui nou episod din serialul preferat. Tocmai de aceea, Facebook vine cu o soluție la această problemă.

Compania testează momentan o funcție prin care poți să dai ”snooze” unor cuvinte cheie, astfel că nu le vei mai vedea timp de 30 de zile în news feed și nici în grupuri. Momentan, funcția este oferită doar unui număr restrâns de utilizatori, dar ar putea ajunge și la restul utilizatorilor în viitor.

Facebook a oferit un răspuns oficial cu privire la noua funcție, care urmează după cele de ”snooze” pentru persoane, pagini și grupuri, oferite din decembrie 2017.

Pentru a da snooze unui cuvânt cheie, mai întâi trebuie să găsești o postare care îl include. Firește, asta pune probleme când vine vorba de spoilere, pentru că poți da de unul chiar când cauți cuvântul de care vrei să scapi. Asta s-ar putea rezolva cu un snooze preventiv, care ar putea fi implementat odată cu lansarea funcției pentru publicul larg. De asemenea, este luată în calcul și ideea unei liste de snooze recurent, ca să nu fie nevoie să blochezi anumite cuvinte constant.

Un purtător de cuvânt al companiei spune că funcția a fost adusă deseori în discuție în cadrul doleanțelor pe care utilizatorii le au față de Facebook, așa că e binevenită o asemenea noutate pe platformă, mai ales că se poate dovedi cu adevărat utilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: