Elon Musk ia o decizie radicală în privința Facebook

Elon Musk ia o decizie radicală în privința Facebook

Elon Musk și Mark Zuckerberg nu sunt chiar oamenii pe care vrei să-i aduci în aceeași cameră, iar antreprenorul a luat o decizie față de prezența pe Facebook.

Fondatorul Facebook și deținătorul Tesla, dar și SpaceX, au mai avut diverse discuții pasiv-agresive în trecut, iar Musk nu s-a sfiit să-l ia peste picior pe Zuckerberg. Cea mai nouă etapă a acestei rivalități vine tot din partea lui Elon Musk.

Probabil știi deja că, în urma scandalului Cambridge Analytica, a prins putere curentul #deletefacebook, care, în mod sugestiv, te încurajează să îți ștergi contul de Facebook. O mulțime de oameni au făcut deja asta pentru a protesta față de episoadele de ”nu știu” ale lui Mark, din ultima vreme, iar acum a venit și rândul lui Musk.

Într-o serie de postări pe Twitter de pe 23 martie, acesta a anunțat că va șterge paginile de Facebook ale SpaceX și Tesla. Pentru că Musk e un om de cuvânt, cele două pagini au dispărut la scurt timp după anunț.

Într-un tweet adresat lui Brian Acton (cofondator WhatsApp și cel care a lansat trendul #deletefaebook), Musk întreba ”ce este Facebook?”

La un moment dat, un utilizator l-a provocat să șteargă pagina de Facebook a SpaceX. Musk a afirmat că nu avea idee că există una, dar că o va șterge.

În manieră similară, un alt utilizator i-a sugerat că ar trebui să șteargă și pagina Tesla, iar Musk a răspuns că ”sigur, oricum arată nasol”.

Împreună, cele două pagini aveau peste cinci milioane de urmăritori, iar dacă ești unul dintre ei, poți afla în continuare noutăți de pe Twitter, YouTube, Instagram și Flickr.

În final, Elon Musk a spus că ”nu am făcut niciodată reclamă pe Facebook. Niciuna dintre companiile mele nu cumpără reclamă și nu plătește oameni care să ne susțină în mod fals. Produsele trăiesc sau mor în funcție de propriile merite.”

Sursa: space.com