Bateriile unor laptopuri HP riscă să explodeze

Bateriile unor laptopuri HP riscă să explodeze

După o serie de rapoarte conform cărora s-au topit și s-au carbonizat câteva baterii, cei de la HP își doresc să le schimbe în fabrică.

De-a lungul anilor, au mai existat câteva programe de înlocuire a bateriilor la anumite laptopuri. Aproape de fiecare dată însă, acelea erau legate de o amenințare teoretică. Pornind de la ideea că s-ar putea, la un moment dat, să întâmpini o problemă, era recomandabil să faci o vizită cu sistemul la service sau să-ți trimiți bateria pentru a fi înlocuită.

De această dată, situația sesizată de cei de la HP este un pic mai gravă. Nu mai puțin de opt laptopuri au ajuns într-un stadiu foarte grav după ce bateria din interior s-a topit din cauza supraîncălzirii. După o analiză atentă, cei de la Hewlett Packard au identificat stocul de baterii defectuoase responsabile de acest scandal. Astfel, a fost creată o pagină specială pe care o poți vizita, dacă vrei să-ți verifici laptopul din dotare.

Anunțul pe marginea schimbării bateriilor de la HP, de dragul legalității a fost comunicat și pe site-ul CPSC.gov, o autoritate similară ca funcționalitate cu Protecția Consumatorilor de la noi. Numărul laptopurilor potențial afectate este surprinzător de mare și include sisteme portabile lansate între decembrie 2015 și decembrie 2017. Cu alte cuvinte, chiar și computere achiziționate de Crăciun vin la pachet cu un potențial risc.

Lista sistemelor ce ar putea să aibă probleme include HP ProBooks (64x G2 și G3 series, 65x G2 și G3 series), HPx360 310 G2, HP Envy m6, HP Pavilion x360, HP 11, HP ZBook (17 G3, 17 G4 și Studio G3) Mobile Workstation. Nici măcar bateriile care au fost achiziționate ulterior ca backup pentru sistemele de mai sus nu sunt imune la probleme. Dacă ai unul dintre laptopurile de mai sus, până îți schimbi bateria gratuit la un service autorizat, este recomandabil să-l folosești conectat la priză și să-ți activezi modul de lucru Safety Mode pentru baterie, ca acumulatorul să fie exploatat cât mai puțin sau deloc.