Elon Musk vrea să lanseze mai multe rachete cu SpaceX decât orice altă țară din lume

Elon Musk vrea să lanseze mai multe rachete cu SpaceX decât orice altă țară din lume

SpaceX vrea să schimbe datele jocului cu cea mai nouă rachetă, Falcon 9 Block 5, care promite să facă istorie.

SpaceX a lansat primul satelit geostaționar de comunicații al țării Bangladesh, numit Bangabandhu-1 vineri. Punctul focal al misiunii a fost altul însă – cea mai nouă rachetă, Falcon 9 Block. Racheta va fi cea mai puternică, reutilizabilă și accesibilă ca preț a companiei, conform fondatorului Elon Musk.

„Cred că Falcon 9 a fost cea mai lansată rachetă din lume în 2017”, a spus Musk. „Dacă lucrurile merg bine – un mare avertisment – SpaceX va lansa mai multe rachete decât orice altă țară în 2018”.

Musk a mai spus că în 2019 SpaceX va lansa misiunea Falcon 9 -unde nava va decola, va ateriza, apoi va fi trimisă înapoi la platforma de lansare în mai puțin de 24 de ore.

„Acesta este un lucru ridicol de greu, care ne-a luat, frate, din 2012, 16 ani de eforturi extreme și multe, multe repetiții. și mii de schimbări mici, dar importante, de design, pentru a ajunge unde credem că este posibil”, a explicat Musk. „Nebunesc de greu. Și, desigur, încă e nevoie să demonstrăm, nu e ca și cum am făcut-o”.

De la debutul său din iunie 2010, racheta Falcon 9 a lansat cu succes 56 de misiuni. De-a lungul anilor, design-ul Falcon 9 nu a rămas bătut în cuie. Acesta a fost îmbunătățit de-a lungul anilor, făcând din Falcon 9 o navă mai înaltă, mai puternică, mai ușoară și mai puternică.  „Pe vremea aceasta anul trecut, făcusem doar cinci misiuni de ordin orbital”, a mai spus Musk.

Conform lui Musk, Falcon 9 Block 5 este cea mai de încredere rachetă construită până acum. El speră că va putea refolosi racheta de 10 ori, doar cu câteva inspecții între utilizări. Într-o lume ideală, Musk spune că va putea fi refolosită chiar și de 100 de ori, dacă îi vor fi făcute îmbunătățiri și reparații minore.

Etichete: