Cum folosești noul Google Chrome cu Material Design

Cum folosești noul Google Chrome cu Material Design

Google Chrome are parte de o împrospătare, datorită căreia vei avea ocazia să folosești browserul cu Material Design, inspirat de smartphone-uri.

Material Design e o îmbunătățire binevenită pentru Google Chrome, mai ales dacă te-ai săturat de taburile relativ colțuroase și de bara de adresă prea puțin rotunjită. Noul aspect arată mai bine și probabil va veni și în varianta standard a browserului în curând, ca să te bucuri și de ea, dar și de noul Gmail.

Pentru a folosi Google Chrome cu noul Material Design, va trebui să renunți la browserul clasic și să treci la Google Chrome Canary. Aceasta este varianta de browser dedicată dezvoltatorilor și celor care vor să aibă acces la cele mai noi funcții. Totuși, trebuie să reții că e echivalentul unui beta, așa că s-ar putea să dai de probleme mult mai des decât se întâmplă într-un browser clasic.

Varianta Canary a browserului poate fi descărcată de aici. Procesul de instalare e același ca în cazul variantei clasice, așa că putem să trecem peste asta și să ajungem la ce te interesează, Material Design.

google chrome material design

Odată ce ai instalat Google Chrome Canary, poți să treci la configurarea browserului pentru a beneficia de Material Design. Odată ce ai pornit browserul, va trebui să tastezi în bara de adresă chrome://flags/#top-chrome-md – asta e cea mai simplă metodă prin care ajungi la setările relevante pentru activarea Material Design.

Odată ce ai făcut căutarea de mai sus, vei primi o listă de opțiuni pe care le poți schimba, iar primele patru sunt cele relevante.

  • UI Layout for the browser’s top chrome va trebui setat pe Refresh.
  • Apoi, mergi la Material Design in the rest of the browser’s native UI și setează opțiunea pe Enabled.
  • După asta, urmează Enable Material Design bookmarks, pe care va trebui să îl setezi tot pe Enabled.
  • A patra și ultima opțiune este Enable Material Design extensions, care va trebui setată tot pe Enabled.

Odată ce ai schimbat cele patru setări, mai trebuie doar să repornești browserul și vei beneficia de noul Material Design. În viitorul apropiat, acesta va ajunge și pe browserul standard, dar dacă ești nerăbdător să faci schimbarea sau dacă vrei să vezi ce e nou, merită să faci un efort de câteva minute pentru a descărca varianta Canary și a schimba setările.