Elon Musk e gata să-și trimită propria Tesla în spațiu

Elon Musk e gata să-și trimită propria Tesla în spațiu
16:01 05.02.2018

Elon Musk anunța la finalul lui 2017 că își va lansa propria Tesla în spațiu, iar acum e aproape gata să își ducă promisiunea la îndeplinire.

Elon Musk ne-a obișnuit deja cu faptul că se ține de promisiuni, chiar dacă unele dintre ele nu par extrem de fezabile. Dacă n-ai ști cine e Musk, probabil l-ai crede nebun sau idiot dacă ți-ar spune că vrea să-și trimită propria mașină în spațiu. Având în vedere că ești probabil familiarizat cu individul, însă, probabil că rămâne să te întrebi cum și de ce va face asta.

Ziua de 6 februarie e o zi mare pentru Musk, dar și pentru SpaceX. Mâine va avea loc lansarea noii rachete a companiei, Falcon Heavy, care va pleca de la Kennedy Space Center, din Cape Canaveral, Florida. Lansarea rachetei are loc la aproximativ șapte ani după ce vehiculul a fost anunțat pentru prima dată.

Misiunea de acum este una demonstrativă: compania dorește să afle dacă racheta poate trimite o încărcătură în spațiu. Încărcătura este chiar mașina Tesla Roadster pe care o deține Elon. Aceasta ar urma să aibă chiar și un ”șofer”.

Elon Musk a publicat pe Instagram trei fotografii care arată mașina Tesla, dar și pe șoferul acesteia, un manechin care este îmbrăcat cu noul costum spațial al SpaceX. Imaginile arată mașina montată pe o structură de tip dom.

Încă nu știm dacă și manechinul va fi parte din misiunea spațială, dar având în vedere că deja vorbim de o mașină care ajunge în spațiu, nu e niciun motiv pentru care șoferul n-ar fi în vehicul. Rămâne de văzut dacă misiunea va fi una de succes; din fericire, mai sunt mai puțin de 24 de ore până la lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: theverge.com