SpaceX vrea să lanseze cea mai puternică rachetă până la finalul anului

SpaceX vrea să lanseze cea mai puternică rachetă până la finalul anului

Elon Musk are noi planuri în legătură cu SpaceX, compania are ocazia să facă un progres important în următoarele luni.

Racheta Falcon 9, de la SpaceX, decolează și aterizează deja în mod regulat, fără incidente, astfel că nu mai e la fel de impresionant să vedem videoclipuri cu aceasta. Asta nu înseamnă că SpaceX nu mai are nimic de oferit, ba din contră.

Atenția noastră se va întoarce curând către Falcon Heavy, despre care Musk spune că ”va fi cea mai puternică rachetă operațională din lume”. Aceasta va avea în total trei boostere, fiecare cu câte nouă motoare, astfel că va avea de două ori puterea rachetei de pe locul doi și va avea o forță echivalentă cu cea a 18 avioane Boeing 747.

Anul acesta, SpaceX menționa noiembrie ca posibilitate, însă și luna aceasta a sosit iar lansarea a fost amânată din cauza unor probleme legate de disponibilitatea unui loc de lansare. Acum, au apărut noi vești legate de lansarea lui Falcon Heavy. Noua rachetă ar trebui să aibă zborul inaugural undeva la finalul lui decembrie. Astfel, compania lui Musk ar putea testa motoarele la mijlocul lunii viitoare, iar lansarea ar trebui să aibă loc pe 29 decembrie.

Complexul de lansare 39A de la Centrul Spațial Kennedy trebuie modificat pentru racheta Falcon Heavy, iar până atunci va mai avea loc o lansare de rachetă de aici. În septembrie, Musk spunea în timpul unei conferințe din Australia că speră ca Heavy să fie lansată spre finele anului. Mai jos avem și o animație postată de Elon Musk pe Instagram, în care vedem cum ar putea arăta lansarea rachetei Falcon Heavy.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Citește și: