09 apr. 2018 | 11:36

Elon Musk, despre roboți: „Am putea da naștere unui dictator nemuritor”

ACTUALITATE
Elon Musk, despre roboți:

Știm deja că Elon Musk vrea să ajungem pe Marte și are o opinie despre cum vor funcționa lucrurile acolo. Într-un documentar, acesta vorbește despre frica lui de inteligența artificială, care i-a alimentat această idee.

Documentarul se numește „Do You Trust This Computer?” și este regizat de Chris Paine. În mare parte, acesta prezintă principalele avantaje și dezavantaje ale inteligenței artificiale.

Elon Musk vorbește despre posibilitatea în care roboții construiți de guvernele autoritare ar putea lua locul liderilor individuali. „Am putea da naștere unui dictator nemuritor, de care nu vom putea scăpa niciodată”, a declarat Musk.

Potrivit Mashable, premiera filmului trebuia să aibă loc weekendul trecut în Los Angeles. Milionarul a fost atât de impresionat de subiect, încât a plătit ca documentarul să apară gratuit pe Vimeo. „Este un subiect foarte important. Ne va afecta viețile mai mult decât putem să ne imaginăm în acest moment”, a mai adăugat acesta.

Avertismentul vine după o altă predicție legată de inteligența artificială. Acesta a discutat cu angajații Neuralink, una dintre companiile sale, despre opțiunea de a utiliza roboții în războaie. Musk spunea că există o șansă de succes de 5-10% dacă folosim roboții în acest sens.

În iulie 2017, el a mai precizat că va fi nevoie de o reglementare a inteligenței artificiale, deoarece reprezintă un risc fundamental pentru existența civilizației umane. Elon Musk crede că aceste reglementări ne vor ajuta să fim cu un pas în fața roboților, care pot începe un război prin manipularea informațiilor.

Acesta a vorbit și despre guverne, care ar trebui să înțeleagă mai bine modul în care tehnologia evoluează. Astfel, spune el, ar putea înțelege riscurile la care suntem expuși. „Odată ce vor conștientiza aceste lucruri, oamenilor le va fi extrem de frică. Și asta ar trebui să se întâmple. Până vom introduce acele reglementări va fi prea târziu”, a mai declarat miliardarul.